«Олімпійський урок #BeActive» відбувся на стадіоні «Поділля» зі студентами 1-3 курсів Університету економіки і підприємництва. Провели його три члени ГО «Відділення Національного олімпійського комітету  України у Хмельницькій області»

На початку уроку перший заступник відділення  НОК Віктор Флентін розповів про олімпійський рух на Поділлі, акцентувавши увагу студентів на спортивних, спортивно-видовищних  заходах ,котрі відбувались безпосередньо на стадіоні, де вони наразі перебували. Зокрема, про урочистості 8-9 липня 1980 року з нагоди зустрічі естафети Олімпійського вогню ХХІІ Ігор, в якій лише у якості факелоносців, бігунів їх супроводу, учасників показових виступів артистів та фізкультурників  було задіяно тисячі містян, в тому числі школярі та студенти. Назвав ряд відомих олімпійців минулого і сьогодення (Віта Паламар, Марина Бех-Романчук, Андрій Проценко, Людмила Оляновська, Едуард Забуженко ,Ольга Саладуха, Ірина Геращенко ,Юлія Левченко, Наталія Легонькова), що тренувалися і змагалися на бігових доріжках та в секторах  СК «Поділля».

Далі до присутніх звернулася дворазова учасниця Олімпійських ігор, срібна призерка чемпіонату Європи з марафону Тетяна Загрійчук (Філонюк), котра на власному прикладі розповіла як потрібно долати труднощі для втілення в життя своїх мрій.

Після розминки з олімпійкою майбутні економісти та підприємці  під наглядом  вчителя фізвиховання університету Віталія Шкарпети і титулованих спортсменів-легкоатлетів  опановували  техніку низького старту. Потім були проведені попередні та фінальні забіги на дистанцію 100 метрів і визначені найшвидші спринтери серед студентів вишу. У підсумку до числа призерів увійшли:1. Стадніченко Ігор,2.Гордієнко Максим,3.Неганов Максим(юнаки);1.Олійник Катерина,2.Стрига Ліана,3. Дубович Валентина(дівчата),яких нагородила подарунками Татяна Загрійчук .

Всі учасники дійства отримали сертифікати, сувеніри  від Національного олімпійського комітету України та можливість сфотографуватись на згадку з олімпійкою. А спортивне життя університету продовжилось змаганнями серед студентів 1-3 курсів з 8 видів,що були включені до програми Олімпійського тижня.

Від admin