19-20 вересня в Луцьку відбувся командний чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮШОР за участю 586 легкоатлетів 2003 р.н. та молодших  з усіх регіонів країни, в тому числі 12 з Хмельниччини .У коментарі щодо підсумків чемпіонату старший тренер збірної України Андрій Каратєєв відмітив слідуючі моменти.

Якщо аналізувати зимові та літні результати  більшості спортсменів , то зараз вони були слабшими. Адже саме ця вікова група мала найбільше труднощів з підготовкою – переважна кількість атлетів навчаються в спеціалізованих навчальних закладах, які з березня були зачинені на карантин, і до тренувань вони приступили лише з 1 вересня.  Незважаючи на все це, спортсмени, які мали змогу під час карантину тренуватися, показували гарні результати і наприкінці серпня на юнацькому чемпіонаті України, і зараз.

Звісно, знову варто відзначити Артура Фельфнера з Київської області , який вкотре метнув спис за 80 метрів – 80,80 м. Ми вже звикли до перемог на дистанціях 200 та 400 метрів Олександра Сосновенка з Донеччини. На цьому чемпіонаті він їх знову виграв (22,02сек та 48,73сек), а також біг ще й стометрівку, і став найкращим з доволі пристойним часом (10,75 сек), впритул наблизившись до нормативу майстра спорту . Таким чином, Олександр виграв зараз в Луцьку всі спринтерські дистанції.

Ще потрібно відзначити результат киянина Микити Нарольського в потрійному стрибку – 15,21м. 

Враховуючи, що більшість цих спортсменів наступного року будуть ще юнацького віку,  саме вони створять кістяк команди, яка 2021-го виступатиме на міжнародних змагання х.

Щодо виступів представників нашої області, то найкраще себе проявили: хмельничанин Назар Даньков, який посів 2 місце в бігу на 3000 м з особистим рекордом 9 хв04,87сек (тренер Іван Чорний); Антон Мігель зі Славути, що  показав третій результат в бігу на 800 м (2хв00,36сек), зробивши цим подарунок  своєму тренеру Григорію Лук’янчуку до його дня народження; Владислав Козяр,2005 р .н. з Хмельницького, котрий хоча не пробився до фіналів, та все ж значно покращив свої часові показники на спринтерських дистанціях (100м-11,56сек та 200м-23,48сек); фінальну вісімку серед дівчат у потрійному стрибку(11,04м) замкнула  Глуховата з Дунаєвеччини. На жаль ,з різних причин на ці змагання не змогли виїхати ряд  хороших легкоатлетів зі Старокостянтинова, Нетішина, Кам’янця- Подільського, котрі могли б підсилити нашу збірну.

Крім того, спостерігається тенденція коли наш край продовжують покидати перспективні спортсмени. Зокрема, в складі столичної команди наразі успішно виступили Денис Кітроцький (метання списа) з Дунаєвець та Анжела Бондар (біг на 800 м) з Полонного.

Від admin