25 вересня хмельничанка Марина Бех-Романчук в столиці Катару Досі перемогла на етапі Діамантової ліги в стрибках у довжину серед жінок.

Виступаючи  торік  6 жовтня у цьому ж секторі, вона стала срібною призеркою чемпіонату світу з результатом 6,92 м.

Головними суперницями нашої спортсменки наразі були нігерійка Есе Бруме (особистий рекорд-7,05м,бронзова медалістка світової першості 2019 року у Досі) та шведка Хадді Санья ,котра 15 жовтня у хорватському Загребі встановила персональне досягнення-6,92м.

Після п’яти попередніх спроб серед семи стрибунок змагань визначилась вище названа трійка найсильніших, які і розіграли призові місця у шостому стрибку.

Нігерійка, що  мала третій  показник (6,68м),стрибнула на 6,71м.За нею виступала Марина, котра увійшла до символічного фіналу з другим результатом (6,79м).Вона вкотре зуміла проявити бійцівські якості та волю до перемоги і продемонструвала свій найкращий результат у сезоні -6,91м.А лідер змагань- Хадді Санья (6,85м),спромоглася стрибнути лише на 6,55м і посіла підсумкове 3 місце.

Змагатися у світовій серії найпрестижніших комерційних легкоатлетичних змагань Діамантової ліги Бех-Романчук розпочала у минулому році, куди її запросили після здобуття “срібла” європейського чемпіонату 2018 року. Свою першу перемогу вона на етапах ліги здобула цьогоріч у серпні, коли виграла змагання у Стокгольмі.

А вдома, у Хмельницькому її очікує приємна новина ,адже 26 вересня під час урочистостей з нагоди Дня міста  міський голова Олександр Симчишин  вручив її батькам сертифікат на житло (однокімнатну квартиру) для уславленої легкоатлетки.

Відзначений подарунком був також наставник Марини-заслужений тренер України  Вадим Крушинський.

Від admin