Курсанти збірної команди Національної академії Держприкордонслужби України стали переможцями чемпіонату ФСТ «Динамо» України з легкої атлетики (кросу).  Змагання відбулися на трасі, прокладеній алеями парку Перемоги у місті Одесі з 20 по 21 жовтня. За звання чемпіона боролися збірні команди закладів вищої освіти системи Міністерства внутрішніх справ України.

У запеклій боротьбі  спортсмени прикордонного вишу  міста Хмельницького показали  гідні особисті  результати ,які дали можливість нашій команді  за найменшою сумою індивідуальних місць (18очок) кожного з шести її учасників  зійти на першу сходинку п’єдесталу пошани і отримати заслужений кубок. На другій позиції чемпіонату опинився Харківський національний університет внутрішніх справ(19очок), а третє місце посіли представники Національної академії Національної гвардії України (27очок). Варто відзначити, що з 4-х проведених таких  чемпіонатів  легкоатлети НА ДПСУ тричі ставали переможцями і лише в минулому році були другими. Успіх  команді забезпечили:

-Потапова Ксенія (1місце,1000м-3хв05сек);

-Бондар Георгій(2місце,1000м-2хв41сек);

-Пужак Сергій (5місце,1000м-2хв46сек);

-Сидорчук Едуард(3місце,3000м-9хв10сек);

-Мартинюк Олександр (6місце,3000м-9хв30сек);

-Долгов Всеволод (1місце,5000м-16хв24сек).

Тож четверо з них повернулися з Одеси  з дипломами і медалями відповідних ступенів,а для Ксенії вона стала третьою,адже на двох попередніх чемпіонатах здобувала «срібло». Готував команду до відповідального старту викладач кафедри фізичної підготовки та особистої безпеки НА ДПСУ ,майстер спорту України,призер чемпіонату Європи з легкоатлетичного кросу (2005р)  Леонід Рибак.

Крім того, на тій же трасі  в рамках комплексних змагань «Динаміада-2020»проведено чемпіонат серед  збірних команд правоохоронних органів, рятувальних та  інших спеціальних служб.  В команднІй боротьбі серед  силових структур перемогла збірна  Національної гвардії України,друге місце зайняла команда Служби безпеки України.

третє – Державної прикордонної служби України,третє місце для якої здобув у бігу на 1000м  наш земляк Олег Каяфа.

Від admin