28 жовтня до колегіуму імені Володимира Козубняка завітав проєкт Національного олімпійського комітету України «Do Like Оlympians», у рамках якого 5-7 класники мали можливість зустрітись з дворазовою учасницею Олімпійських ігор 2008 та 2012 років Тетяною Загрійчук (Філонюк).

Захід в спортивній залі традиційно розпочався із знайомства та бесіди з історією успіху спортсменки-олімпійки, котра зуміла завдяки цілеспрямованості та наполегливості вийти на міжнародний рівень, зійти на п’єдестал пошани чемпіонату Європи 2010 року, стати переможницею та призеркою престижних марафонів, зокрема в Любляні та Римі. Вона-перша віце-президентка обласної федерації легкої атлетики, розповіла про дисципліни легкої атлетики, найбільш доступного і медального олімпійського виду спорту, для розвитку яким наразі в Хмельницькому створені належні умови, і надала поради щодо досягнення успіху, і не тільки в спорті, але й у житті загалом.

Далі були: розминка, в тому числі з предметами, яку під музичні акорди провела уславлена  спортсменка, ознайомлення з її нагородами та вікторина з запитаннями на олімпійську тематику. В спортивно-пізнавальному заході також взяли участь завідувач кафедри фізичного виховання Віталій Шкарпета та вчителька фізичного виховання колегіуму Наталія Довгаль, котрі наголосили присутнім школярам, що в їхньому навчальному закладі зберігаються славні спортивні традиції, адже за 65-річну історію його існування понад 30 учнів виконали заповітні нормативи майстрів спорту, переважно з плавання, вільної боротьби, спортивної гімнастики, відвідуючи ДЮСШ та спортклуби міста. А випускник закладу Сергій Нагорний у 1976 році спромігся здобути у Монреалі одразу дві медалі (золоту і срібну) в складі екіпажу байдарки-двійки і є гордістю та прикладом для наслідування молоді, і не лише своєї альма-матер.  Крім названих видів, у теперішнього покоління колегіуму, де нині навчається 1460 школярів, популярні також баскетбол, волейбол, флорбол ,регбі, легка атлетика, єдиноборства, якими залюбки регулярно займаються у позаурочний час понад 500 учнів.

На завершення зустрічі найактивніші присутні школярі отримали сувенірну продукцію і футболки з логотипом проєкту від членів відділення НОК України в Хмельницькій області (Тетяни Загрійчук і Віталія Шкарпети) та позитивні емоції під час традиційних стрибків на фоні тематичного банера. Підвела підсумок заходу фотосесія.

Від admin