2 грудня проведено обласний вебінар для методистів з фізичної культури, консультантів Центрів професійного розвитку педагогічних працівників, голів методичних об’єднань вчителів фізичної культури, представників методичних служб об’єднаних територіальних громад Хмельницької області  на тему «Формування ключових компетентностей, стійкої мотивації учнів до занять фізичною культурою та спортом для забезпечення гармонійного фізичного розвитку».   

Ініційована досвідченими фахівцями освітянських та спортивних закладів області пряма трансляція заходу велась з Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, а слухачами стали біля 60 спортивних освітян.

Методист фізичної культури ХОІППО, член відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області Олег Шнира презентував тему щодо особистості вчителя фізичної культури, його розвитку та професійного зростання.

Про систему роботи вчителя фізичної культури як умову гармонійного розвитку учнів із застосуванням інноваційних підходів розповіли і продемонстрували у відеоматеріалах переможець і фіналіст найпрестижнішої національної премії Global Teacher Prize у номінації «Учитель фізкультури» 2020 року: вчитель фізкультури Судилівського ліцею Шепетівського району Віталій Мушинський та вчитель фізкультури Хмельницького НВО №5,член відділення НОК в області  Микола Кулик.

Цікавою інформацію  про сучасний стан олімпійського руху в світі і Україні, підготовку вітчизняних спортсменів, в тому числі вихідців з Хмельниччини, до участі в ХХХІІ Олімпійських іграх поділився перший заступник голови  відділення НОК  України Віктор Флентін. Він подякував методистам за активну участь в організації на місцях і своєчасному звітуванні про вже проведені в цьому навчальному році масові спортивно-пізнавальні заходи, проєкти («Олімпійський урок», «Олімпійський тиждень», OlympicLab) та конкурси НОК . Зокрема відзначив , що  найбільша кількість  фоторобіт  на ХІV Всеукраїнський конкурс спортивної фотографії  надійшла від школярів Хмельницької області, двоє з яких ( Діана Ковбасюк та Тимур Сухарєв)  посіли перше та друге місця в номінації «Діти до 16 років».

Віктор Володимирович також надав пропозиції щодо проведенні в грудні у регіонах урочистих та спортивно-пізнавальних заходів, присвячених 30-річчю створення НОК України.

Практичне заняття щодо надання домедичної допомоги під час серцево-легеневої реанімації провів  лікар Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олександр  Іваніцький.

Завершився вебінар нагородженням подарунками від відділення НОК лауреатів національної премії Global Teacher Prize Віталія Мушинського та Миколу Кулика.

Від admin