ХІІ відкритий обласний легкоатлетичний турнір «Подільська зима» цьогоріч зібрав  юних спортсменів 2003 року народження і молодших з Київщини, Івано-Франківщини, Вінниччини, Житомирщини, Рівненщини, Полтавщини та Хмельниччини

Серед них було понад 10 призерів всеукраїнських змагань у цій віковій категорії, більшість з яких продемонстрували хорошу готовність до зимового сезону. На бігових доріжках і в секторах манежу Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді розгорнулася безкомпромісна боротьба, в ході якої було оновлено 3 рекорди турніру, десятки особистих досягнень у 10 запропонованих господарями  видах програми. Найбільш помітними під час своїх вдалих виступів були такі спортсмени.

Лідер команди з Кам’янця Подільського шістнаддцятирічна Олександра Чернуха  стала найкращою серед дівчат у бігу на дистанції 60м-7,6сек (рекорд турніру). Вона також здобула перемоги , як і в двох попередніх роках, в стрибках у довжину  та у  потрійному стрибку (12,62м-рекорд турніру).

Двічі першою фінішувала  у бігу на 600м  та 1000м 15-річна хмельничанка Анастасія Палецька.

Андрій Махаринський, продемонструвавши різносторонню підготовку, переміг в стрибках у довжину та в бігу на 60м . А Віталій Сябро став найкращим у бігу на 300м та 600м. Обоє юнаків з Білої Церкви.

На рекордній для турніру позначці (13,75м) у своїй найкращій спробі в потрійному стрибку приземлився Ігор Танасійчук з Тернополя.

Змагання стрибунів у висоту виграли кам’янчани: серед юнаків Олександр Коляновський, а у дівчат-Єлизавета Швець.

Своєрідний майстер-клас в стрибках у висоту провели  досвідчені  Дмитро Нікітін, Віктор Лонський та Олександр Баранніков, які прибули на запрошення з Бердичева разом зі своїм тренером Ігорем Лонським. Виступаючи поза конкурсом, вони легко і невимушено послідовно взлітали на висоту понад два метри. 21-річний Дмитро Нікітін завершив свій виступ подоланням  найвищого рубежу (2,20 м),чим викликав захоплення і позитивні емоції у присутніх в манежі легкоатлетів.

Всі призери вказаних змагань, приурочених святкуванню 30-річчя НОК України , отримали грамоти, медалі і сувенірну олімпійську атрибутику, а рекордсмени турніру ще й подарунки  з рук ініціатора і головного організатора  «Подільської зима», старшого тренера-викладача відділення легкої атлетики ХОЦФВУМ, заслуженого тренера України Вадима Крушинського.

На змаганнях була присутня його найтитулованіша вихованка -фіналістка Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, віце-чемпіонка світу та Європи в стрибках у довжину Марина Бех-Романчук , переможниця перших турнірів «Подільської зими», яка наразі готується до відповідальних міжнародних стартів в цьому манежі.

Від admin