22 грудня 2020 року Олімпійська родина нашої держави відзначатиме 30-річчя створення Національного олімпійського комітету України. (#30Years_NOC_UKR). Протягом цих років національний олімпійський рух пройшов складний і цікавий період розвитку, активними учасниками якого завжди були подільські атлети та спортивні фахівці краю.

В рамках святкування  цієї знаменної дати  протягом грудня  в Хмельницькій області відбувається  низка урочистих заходів, акцій, конкурсів, виставок та спортивних змагань,  вшанування олімпійців, ветеранів спорту, перспективної молоді, які прославили регіон та Україну.

З цією метою, зокрема, 17 грудня  в  м. Кам’янці-Подільському  проведено легкоатлетичний флешмоб,організаторами якого виступили члени відділення НОК України в Хмельницькій області-представники місцевого національного університету імені Івана Огієнка: завідувач кафедри легкої атлетики з методикою викладання Леонід Гурман та декан факультету фізичної культури  Іван Стасюк.

 Учасниками заходу, основні події якого відбувалися у сквері «Лебедине озеро», стали науково-педагогічні працівники  університету , спортсмени-ветерани, в тому числі факелоносці ХХII Олімпійських ігор та

 учні ДНЗ «Подільський центр професійно-технічної освіти».

Вітання з нагоди 30-річчя створення Національного олімпійського комітету України пролунали від Івана Стасюка, Леоніда Гурмана, заслужених тренерів України: з легкої атлетики Василя Ліщука та пауерліфтингу Вадима Воронецького, директора Кам’янець-Подільського центру дитячої творчості Олександра Ткачука-багаторазового переможця всеукраїнських та міжнародних змагань в стрибках у висоту серед ветеранів.

У своїх виступах вони відзначили помітний внесок до скарбниці олімпійських звитяг національної збірної України в пострадянський період студентів та випускників К-ПНУ імені Івана Огієнка, котрі  взяли участь майже в усіх Олімпійських іграх з 1992року. Четверо з них: Іріні Мерлені, Андрій Стаднік (вільна боротьба ), Сергій Куліш(кульова стрільба)  та Аліна Комащук (фехтування на шаблях)  здобули олімпійські нагороди.

На ХХХІ Іграх в Ріо-де- Жанейро 11 атлетів представили цей виш. Всього ж, починаючи з 1992року 44 студентів і випускників К-ПНУ виступили на Олімпійських іграх, де 16 з них вибороли  9 золотих, 3 срібні та 4 бронзові медалі .Наразі  7 осіб з вказаної категорії реально претендують на участь в Токійській Олімпіаді . В місті створені хороші умови для проведення навчально-тренувальних зборів національних збірних та всеукраїнських змагань за участю іноземців з важкої атлетики (спорткомплекс «Епіцентр») та легкої атлетики (стадіон К-ПНУ) ,триває реконструкція стадіону імені Григорія Тонкочеєва. Вкотре готуються радо прийняти навесні наступного року етап Кубку України з легкоатлетичних метань на честь уславлених земляків-олімпійських чемпіонів Фаїни Мельник та Анатолія Бондарчука .

Після активного спілкування, відбулися розминка і спортивно-оздоровчі забіги на дистанції 1000м для ветеранів та 2000м для всіх бажаючих.   Призери  пробігу нагороджені грамотами , медалями та олімпійською атрибутикою,  а всі учасники всі учасники-флешмобу отримали олімпійську літературу і провели фотографування у найвідоміших місцях Кам’янця-Подільського з олімпійською символікою та рамкою-афішею «30 років НОК України».

Від admin