Нинішній рік Марина Бех-Романчук провела,  незважаючи на всі труднощі пандемії, стабільно на високому міжнародному рівні, продовжуючи свій рух до «магічних» семи метрів в стрибках у довжину і здійснення олімпійської мрії.

25 –річна хмельничанка- віцечемпіонка світу-2019 та Європи-2018, заслужений майстер спорту України почала cвій поступ до визнання найкращого вітчизняного спортсмена з самого початку 2020 року під час зимових змагань. Вигравши чотири з чотирьох турнірів Світового легкоатлетичного туру з результатами від 6,90м і більше, Марина оформила впевнену перемогу у загальному заліку і водночас очолила світовий  топ-лист у приміщенні зі своїм абсолютним рекордом (6,96м) .

 8 її стартів літнього сезону-2020 вклалися у 36 дні. Із семи міжнародних змагань Бех-Романчук перемогла у чотирьох, а у трьох інших була другою, в тому числі вперше виграла два етапи  Діамантової Ліги. Крім того, в цей же період вшосте поспіль виграла національний чемпіонат України.

Варто також відзначити, що протягом року у трьох очних протистояннях двічі здолала лідера літнього  світового топ-листа у довжині, діючу чемпіонку світу  Малайку Міхамбо з Німеччини, в останнє «на її майданчику» в Берліні, а ще зробила свій заключний стрибок фірмово-тріумфальним. Перемоги над однією з  основних конкуренток додають Марині психологічної впевненості. Вона спроможна у найвідповідальніші моменти змагань, в умовах максимального психологічного пресингу демонструвати результати, які забезпечують успішний кінцевий результат. Фактор «переможної заключної спроби», мабуть, грав  на її користь увесь 2020 рік.

Цьогоріч зросла й публічна популярність Марини у суспільстві. Її акаунт у соціальній мережі  Instagram наблизився до 300 тисяч підписників . Cтатті, фото, відеоролики з інтерв’ю Марини постійно з’являються у періодичних друкованих та електронних ЗМІ, рекламних агентств, в тому числі зарубіжних.

Наразі Марина і Михайло(6-й у рейтингу) Романчуки- члени зіркового спортивного подружжя, є надією України на високі місця Олімпіади в Токіо, для участі в якій вже виконали нормативи.

Успіхи талановитої , надзвичайно трудолюбивої і цілеспрямованої  хмельничанки стали можливими також завдяки підтримки всіх членів іі родини, безпосереднього наставника-заслуженого тренера України Вадима Крушинського, обласної федерації легкої атлетики ,очільників міст та Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді, які забезпечують належні умови для тренувального процесу і комфортного проживання в Хмельницькому.  Чого, на жаль, не відчувається з боку керівництва Хмельницької обласної адміністрації, адже згідно Положення про обласну премію у сфері фізичної культури та спорту за вагомий внесок у розбудову фізкультурно- спортивного руху (у редакції розпорядження голови Хмельницької ОДА від 07.10.2020р- 750/2020-р) ні Марина ,ні її тренер не увійшли до числа осіб, які можуть претендувати на грошову винагороду. Це може свідчити про відсутність в останні роки належного аналізу і прогнозу з боку відповідальних за спортивну сферу працівників Хмельницької ОДА  в плані стимулювання провідних спортсменів краю і їх наставників ,котрі об’єктивно заслуговують на повагу і гідне до них ставлення. Недосконалим є також діюче Положення про стипендії для спортсменів “За вагомий внесок у розвиток спорту вищих досягнень”, що вже призвело до катастрофічного відтоку і зменшення як загальної кількості дорослих спортсменів, так і атлетів високого рівня –членів національних збірних команд України з Хмельниччини ,особливо в олімпійських видах.

Шанувальники спорту області вітають Марину Бех-Романчук і її прихильників з черговим  почесним визнанням на всеукраїнському рівні і бажають подальших перемог!

Від admin