В офісі відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області з 20 грудня розгорнуто виставку з понад 500 експонатів спортивної літератури, інвентарю, нагородної та сувенірної атрибутики, виготовленої і розповсюдженої НОК України та відділенням за 30 років.

На двох окремих стелажах розміщено 70 популярних друкованих видань Національного олімпійського комітету України і Олімпійської академії України, національних федерацій з олімпійських видів спорту (боротьба, важка атлетика) та інформаційно-довідкові матеріали і поетичні збірки місцевих авторів («Сто років спорту на Поділлі», «Олімпійські призери: Хмельницька область», «Олімпійськими стежками», «Декатлон», «Фізична культура і спорт Деражнянщини»,«Олімпійці Кам’янець –Подільського національного університету»).

Поліграфічна продукція представлена також у вигляді плакатів, афіш, календарів, блокнотів, дипломів, нагрудних номерів та свідоцтв, що виготовлялись до «Олімпійського дня», «Олімпійського уроку», змагань на честь олімпійців.

Ще дві експозиції виділені для спортивного інвентарю (м’ячі, набори для настільного тенісу, бадмінтону, футболки, кепки, пакети тощо) та Олімпійських талісманів.

Вказана продукція розповсюджувалась щорічно переважно під час Всеукраїнських акцій НОК України «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок».

Окремо розміщено сувенірну атрибутику (кубки, кружки, медалі, вимпели, брелоки, магніти, значки, авторучки, монети, конверти, марки тощо), яка виготовлялась для заохочення учасників таких заходів Національного Олімпійського комітету як «Олімпійський день», «Олімпійський урок», «Олімпійське лелеченя», «Do like olympians», «OlympicLab», а також до Олімпійських  і Європейських ігор, Юнацьких Олімпійських ігор, Європейських юнацьких олімпійських фестивалів та змагань на честь земляків-олімпійців в регіоні.

Відвідувачі мають змогу ознайомитись з нагородною атрибутикою (Подяка, Почесна грамота, Почесна відзнака НОК  України, Подяка, Почесна грамота відділення НОК України  в Хмельницькій області), яку отримали за розбудову Олімпійського руху відомі в краї фахівці спорту,  а  також з дипломами лауреатів Всеукраїнських конкурсів серед спортивних  журналістів та фотографів.

Щоденно виставку відвідують декілька груп школярів, студентів, ветеранів спорту, журналісти. Особливу їх увагу привертають вимпели та прапори з автографами  Олімпійських чемпіонів , в тому числі президента МОК Томаса Баха, а також екіпірування факелоносця естафети олімпійського вогню  напередодні ХХVIII Ігор в Афінах, один з міжнародних етапів якої 5 липня 2004 року пройшов  вулицями Києва  за участі наймолодшої  на той час учасниці цієї знакової для неї події-13-річної хмельничанки Анастасії Гайової.

Екскурсії з ними проводять керівники відділення та олімпійці, які проживають у місті Хмельницькому.

Виставка, на якій вже побували журналісти кількох місцевих телекомпаній, буде функціонувати до 7 січня 2021 року.

Від admin