Двадцять спортсменів та стільки ж тренерів міста Хмельницького впродовж 2021 року отримуватимуть грошову винагороду за вагомі спортивні здобутки у 2020 році.

Незважаючи на складний 2020 рік, карантинні обмеження через COVID-19, хмельницькі спортсмени брали участь у змаганнях всеукраїнського і міжнародного рівня, на яких досягали високих спортивних результатів.

Відповідно до рішення 2-ї чергової сесії Хмельницької міської ради, яка відбулася 23 грудня, збільшено кількість персональних премій міського голови, з п’ятнадцяти до двадцяти, кращим тренерам міста, вихованці яких представляють Хмельницький на всеукраїнських і міжнародних змаганнях та досягли високих спортивних результатів.

Виконавчий комітет на черговому засіданні ухвалив рішення про призначення стипендії міського голови та персональних премій у 2021 році двадцятьом кращим спортсменам і тренерам міста Хмельницького. Розмір премій і стипендій складає 100 % від прожиткового мінімуму для працездатних осіб. З 1 січня наступного року він становитиме 2тис.270 грн. Виплата проводитиметься щомісяця впродовж календарного року.

За підсумками 2020 року визначили найкращу двадцятку спортсменів-стипендіатів: Денис Баблюк, Дарина Беляк, Марина Бех-Романчук, Крістіна Гілевич, Віталій Грабовський, Марія Євдокімова, Катерина Ільчук, Полміра Квіквініа, Євгеній Кириченко, Владислав  Мартинюк, Ганна Павлова, Ольга Полюк, Аніта Сагдієва, Денис Салабай, Станіслав Сергійчук, Вадим Сівак ,Ірина Слободян, Маргарита Тарканій, Дмитро Чумак, Дмитро Шевчук.

З них троє спортсменів-олімпійців: Марина Бех-Романчук (легка атлетика), Ольга Полюк (фристайл) та Дмитро Чумак (важка атлетика) отримуватимуть підвищену стипендію у розмірі 10 тис.грн. за високі результати виступів на міжнародних змаганнях у 2020 році.

У 20-ку найкращих тренерів, отримувачів премій міського голови увійшли:Перо Бардецький, Анатолій Білик, Дмитро Буділовський, СергійЗаруденський,Олег Квасниця,  Вікторія Кондрут,  Вадим Крушинський, Дмитро Лазарев, Валентин Личак, Аркадій Майстер, Віктор Мамчур, Михайло Мацьоха, Сергій Мостіпака, Володимир Онищук, Володимир Ризак, Наталія Трембіцька, Андрій Чумаков, Анатолій Чумаков .

Основний внесок у підготовку необхідних документів щодо грошових винагород  спортсменам  та їх наставникам і визначення  конкретних персон  зробили  ініціативні працівники міського управління молоді та спорту – члени відділення НОК України в Хмельницькій області Сергій Ремез, Наталія Томусяк, Тетяна Загрійчук (Філонюк),які своєчасно та ефективно  реагують на запити і потреби спортивної громадськості міста.

Вітаємо спортсменів і тренерів із заслуженим визнанням! Бажаємо не зупинятись на досягнутому та досягати високих результатів у наступному олімпійському році!

Від admin