Напередодні 30-річниці заснування Національного олімпійського комітету України в бібліотеках Хмельниччини розгорнули книжкові виставки спортивної літератури, до числа експонатів яких увійшли і видання, передані книгозбірням у попередні роки в рамках Всеукраїнської акції НОК України «Олімпійська книга».

Днями до Хмельницької центральної міської бібліотеки на виставку «Сила олімпійського руху» завітав перший заступник голови відділення НОК України в області Віктор Флентін і вручив її працівникам чергові подарунки і нові книги із серії «Олімпійська спадщина України». Тож  фонд системи бібліотек міста поповнився останніми виданнями про історію спорту :   «Хокей на льоду. Енциклопедія в запитаннях і відповідях» (авторка книги – Булатова М. М.),«Олімпійське сузір’я України» (С. Бубка, М. Булатова),«В олімпійській сім’ї – Україна» (М. Сорока),«Життя в польоті» та іншими. Презентуючи ці книги, Віктор Володимирович акцентував свою увагу фахівців читального залу на призерах олімпійських ігор з Хмельниччини (Сергії Нагорному, Анатолію Бондарчуку, Ірині Мерлені, Юрії Філатову, Дмитрові Янчуку, Аліні Комащук, Галині Пундик, Ользі Жовнір та інших уславлених спортсменах і наставниках краю), змістовну інформацію з фотографіями, які викладені у вказаних виданнях, практичних порадах щодо занять спортом та різними оздоровчими методиками. Згадали і про цьогорічні успіхи  місцевої олімпійки  Марини Бех-Романчук,визнаною  вітчизняними і зарубіжними журналістами  найкращим атлетом України -2020 та найкращою стрибункою у довжину в світ відповідно.

Аналогічні зустрічі проведені з керівництвом та працівниками бібліотек обласного підпорядкування, зокрема універсальною науковою та для дітей ім. Т.Г.Шевченка , які стали дієвими партнерами відділення НОК України в Хмельницькій області.

Бібліотекарі засвідчили, що тема спорту і олімпізму нині цікавить не лише молодь, але не залишає байдужими і представників різних поколінь.

З керівниками цих культурно-просвітницьких закладів погоджено низку заходів щодо популяризації Олімпійського руху  в 2021 році, в яких передбачені зустрічі з уславленими спортсменами краю, Олімпійські уроки, вікторини, в першу чергу, під час проведення ХХХІІ  Олімпійських ігор, з нагоди Міжнародного дня спорту, Всесвітнього дня здоров’я.

Від admin