15 серпня на центральній спортивній арені  Хмельницького проведено «Чат з чемпіонами та навички лідерства» всеукраїнського проєкту серед дітей та молоді #OlympicLab, що реалізується за ініціативи НОК України спільно з Coca-Cola Foundation.

На тренування до віце-чемпіонки світу та Європи в стрибках у довжину ,фіналістки Олімпійських ігор 2016 року ,переможниці світового легкоатлетичного туру у приміщенні зимового сезону 2020 ,25-річної Марини Бех-Романчук ,завітала група юних спортсменів міста шкільного віку, переважно початківці, які лише пізнають ази дзюдо, самбо, легкої атлетики.

Тож їм було цікаво дізнатися про етапи сходження у великому спорті місцевої титулованої спортсменки, котра наразі перебуває у розквіті сил –увійшла до елітної світової когорти стрибунок у довжину, впритул наблизившись до заповітного 7-метрового рубежу.

Вона  розповіла дітям про свій спортивний шлях, про невдачі та успіхи, поділився секретами,  як не падати духом після поразок та іти далі. Згадала знаковий для себе 2011 рік, коли вперше підкорила норматив майстра спорту, потім  були невиразний виступ на юнацькому чемпіонаті світу і тріумф на ХІ Європейському олімпійському юнацькому фестивалі. Поділилась враженнями від перебування на Олімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.
Підкреслила , що для здобуття успіху потрібна повна самовіддача, дисципліна, завзятість. На показовому тренуванні перебував Вадим Крушинський- наставник Марини ,який відмітив її працьовитість, здатність постійно вчитися та вдосконалюватися. Вони розказали про особливості горизонтальних стрибків: важливість швидкого стабільного розбігу на планку відштовхування, фази польоту і приземлення. Марина продемонструвала спеціальні бігові, cтрибкові, гімнастичні та силові  вправи, які зазвичай використовує на тренуваннях для опанування і вдосконалення у непростому технічному виді легкої атлетики-стрибках. Присутні мали можливість також виконати по кілька спроб в  стрибках у довжину  з місця та розбігу під наглядом зіркових спортсменки та тренера. Отримавши заряд позитивних емоцій та сувеніри з олімпійською символікою, юні учасники дійства побажали п’ятиразовій чемпіонці України Марині Бех –Романчук не лише здобути чергову перемогу на національному чемпіонаті, що відбудеться наприкінці серпня у Луцьку, але й вдалого завершення літнього сезону під час виступів на у серії міжнародних змагань.

На цьому навчально-пізнавальному заході були присутні також члени відділення НОК України в Хмельницькій області Антоніна Юрковська, Олександр Якушев ,Оксана Пилипчук. 

Від admin