Застосовуючи технології дистанційного навчання, регіональним відділенням Національного олімпійського комітету України наприкінці січня проведено  2 обласні вебінари для вчителів фізичної культури закладів загальної середньої освіти Хмельниччини

Прямі трансляції заходів велись з Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, а слухачами стали 2 групи  вчителів фізичної культури, котрі дистанційно навчалися на курсах підвищення кваліфікації вказаного освітянського  закладу.

Методист фізичної культури ХОІППО, член відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області Олег Шнира презентував тему щодо особистості вчителя фізичної культури, його розвитку та професійного зростання, в тому числі  через залучення до проєктів та заходів НОК України. Особливу увагу приділив школам мережі олімпійської освіти,  розподілу для них літератури в рамках акцій «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок».

Перший заступник голови  відділення НОК  України Віктор Флентін подякував вчителям за активну участь у залучені учнів своїх навчальних закладів в грудні 2020 року  до урочистих та спортивно-пізнавальних заходів, присвячених 30-річчю створення Національного олімпійського комітету України і рекомендував їм провести в березні-квітні вікторини та конкурси до знакового ювілею поточного року-125-річчя  І Олімпійських ігор сучасності.

У своїх виступах він детально розповідав про здобутки спортсменів Хмельниччини на змаганнях під егідою МОК та ЄОК (Олімпійських іграх, Європейських іграх, Юнацьких олімпійських іграх ,Європейських юнацьких олімпійських фестивалях) за період незалежності України та про атлетів краю, котрі вже виконали кваліфікаційні нормативи або продовжують боротьбу за ліцензії на ХХХІІ Олімпійські ігри.

Віктор Володимирович також проаналізував участь шкільної молоді області в різних конкурсах спортивної фотографії, особливу увагу приділивши лауреатам  Всеукраїнських конкурсів НОК з Хмельниччини у номінації «Діти до 16 років», відзначивши особливу активність освітян у 2020 році.

В рамках реалізації акцій НОК України «Олімпійська книга» та «Олімпійський куточок» бібліотеці  Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти передано для поповнення фонду книгозбірні на спортивну тематику нові видання олімпійської літератури. .

Від admin