До ХХІV зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні залишився лише рік, і інтерес спортсменів та любителів зимових видів спорту з усього світу зростає.

З 4 по 20 лютого 2022 року найкращі спортсмени зберуться в столиці Китаю, а також у Чжанцзякоу, щоб позмагатися за нагороди найпрестижніших зимових змагань чотириріччя.

Наразі відбувається процес відбору на ці ігри,в якому активно приймають участь і українські атлети,в тому числі в одному з провідних зимових видів для нашої держави фристайлі, де маємо чемпіона зимової Олімпіади 2018 року Олександр Абраменка з Миколаєва. До своєї четвертої Олімпіади в складі національної збірної після річної перерви готується і хмельничанка-майстер спорту міжнародного класу Ольга Полюк.

Днями  головний тренер збірної України з лижної акробатики Енвер Аблаєв в інтерв’ю повідомив про стан підопічних, детальніше зупинився на етапі Кубка світу в Мінську 30січня.

До змагань в Білорусі українські спортсмени виступали лише на одному етапі Кубка світу: дебютному в сезоні у фінській Руці (5 грудня), після чого пропускали три російські етапи. Замість стартів команда готувалася на зборі в Швейцарії, де, за словами  Енвера Аблаєва, були ненайкращі погодні умови. “Пропуск етапів відчутно вплинув на стан спортсменів. Не було виконано достатньої кількості стрибків, щоб молодь відчувала себе впевненіше. Потрібно ще більше відпрацювати. Не поїхала з нами до Мінська досвідчена  Ольга Полюк. Вона була в контакті з рідними, які згодом захворіли на коронавірус. Тому ми вирішили не ризикувати. Нині вона здала тести, результати негативні”.

Українська команда перебуває у США, де в Дір-Веллі у суботу, 6 лютого, відбувся черговий етап Кубку світу. Там у змаганнях жінок із трьох українок кваліфікацію до числа 12 фіналісток успішно подолала лише Ольга Полюк, комбінацію якої судді оцінили 80,95 балами-7 місце. Наступний стрибок був менш вдалим (67,41балів-9 місце),що не дало можливості їй увійти до суперфіналу, де чільна шістка найуспішніших розіграла нагороди:1.Даніеле Скотт (Австралія),2.Вінтер Вінецкі (США),3.Калла Кун(США).

Найкращим серед вітчизняних чоловіків став Олександр Окіпнюк-шосте місце. На жаль, лідер команди Олександр Абраменко із-за невдалого приземлення до головного фіналу не кваліфікувався і у підсумку посів восьме місце.

Українська команда залишилася у  Дір-Веллі т на збір.

Тут буде підготовка до етапу Кубка світу в канадійському Калгарі (19-21 лютого) та чемпіонату світу, який відбудеться на початку березня в Алмати(Казахстан).

Від admin