Дві ліцензії, золото, срібло та бронза – такий підсумок ліцензійного турніру в Будапешті для жіночої збірної України з вільної боротьби. Європейський відбір на Олімпіаду в Токіо зібрав учасників з 35 країн континенту, де вибороти путівку в Японію змогли лише фіналісти турніру.

В 2019 році дві ліцензії для команди вже завоювали Оксана Лівач та Алла Черкасова. А в Будапешті путівки здобули ще Ірина Коляденко(62кг), яка стала переможницею змагань та Аліна Грушина-Акобія(57кг), що зійшла на другу сходинку п’єдесталу.

Наша землячка з Новоущицького району Алла Белінська, котра наразі представляє Херсонщину, виступаючи у ваговій категорії 76 кілограмів, cтала бронзовою призеркою турніру. На шляху до медалі  послідовно провела 4 сутички з грізними суперницями: розпочала з перемоги над гречанкою, далі у рівному поєдинку поступилася білорусці, а у втішних протистояннях виявилася кращою від спортсменок з Угорщини та Болгарії.

Cподіваємося, що ця цілеспрямована атлетка, котра багато тренувань проводить в спеціалізованій борцівській залі Хмельницького обласного центру учнівської молоді, все скористається своїм останнім шансом  на світовому відборі в травні і завоює  омріяну путівку на Олімпіаду!

Поки що у наших борчинь вже є 4 ліцензії з 6 можливих.

Від admin