16 квітня переможці чемпіонату Європи з важкої атлетики 2021року Дмитро Чумак та Аліна Марущак разом зі своїми наставниками Михайлом Мацьохою та Володимиром Болгарином в присутності начальника міського управління молоді та спорту, члена виконкому відділення НОК України в області Сергія Ремеза отримали від Хмельницького міського голови сертифікати на одноразову грошову виплату!

«Пишаємося щоразу, коли наш гімн грає під час нагородження на змаганнях такого рівня! – звернувся до запрошених на урочисте вшанування вказаних спортсменів і тренерів міський голова Олександр Симчишин. – Ми запровадили матеріальну мотивацію за такі результати, бо впевнені, що спорт потрібно підтримувати і популяризувати. Дуже сподіваємося, що матимемо медалі і на прийдешніх Олімпійських іграх».

Після чого очільник міста  вручив квіти і  грошові винагороди: cпортсменам-по 15тис. грн.,а  тренерам- по7,5тис. грн.

Нагадаємо,  Дмитро Чумак вже втретє поспіль виграв «золото» чемпіонату Європи, цього разу в олімпійській ваговій категорії до 109 кг:  за сумою двоборства ( 407 кг)  та в поштовху (226кг), що враховується в рейтингу до Ігор в Токіо, а 24-річна  Аліна Марущак стала чемпіонкою Європи з важкої атлетики у ваговій категорії до 81 кг. Спортсменка з Хмельницького з перевагою у кілька кілограмів виграла «золото».

ДОВІДКА

За ініціативи міського голови грошові винагороди за високі спортивні результати на змаганнях міжнародного рівня виплачуються спортсменам (командам), які зайняли перше – третє місце у складі збірних команд України на офіційних міжнародних змаганнях з олімпійських видів спорту, неолімпійських видів спорту, які входять до програми Всесвітніх ігор, Всесвітніх ігор з єдиноборств, Всесвітньої шахової олімпіади тощо, а також тренерам (тренерам-викладачам), які брали безпосередню участь у підготовці спортсмена (команди) призерів та які готували їх не менше 2 років до дати виконання результативних показників.

Від admin