24 квітня Черкаси приймали чемпіонат України з бігу на 10000 метрів. Змагання були основним відбірковим стартом на Кубок Європи.

Виступаючі вперше на цій дистанції, кам’янчанин Андрій Атаманюк одразу захопив лідерство і за явної переваги здобув 1 місце серед юніорів з результатом 31хв41,16 сек. Вихованець заслуженого тренера України Василя Ліщука продовжив серію своїх перемог на всеукраїнському рівні серед бігунів до 20 років, адже в поточному році Андрій став чемпіоном країни в приміщенні (3000м) та виграв на командному чемпіонаті України з кросу (4км).

Наш земляк Вадим Лонський зі Старосинявщини, котрий наразі представляє Донецьку область, після проведених навчально-тренувальних зборів у Хмельницькому також  впевнено здобув чемпіонство серед молоді до 23 років (30хв16,65 сек). Його перший наставник Іван Чорний, котрий нині ефективно працює тренером в Хмельницькому обласному центрі фізичного виховання, змагаючись серед чоловіків, встановив власний рекорд (31хв32,48 сек,18 місце).

Четвертим серед чоловіків фінішував з результатом 29хв04,73 сек 25-річний Микола Нижник, м. Київ, який розпочав свою спортивну кар’єру в Старокостянтинівській ДЮСШ в групі заслуженого тренера України Володимира Гоняка.

Тепер очікуємо вдалих стартів вітчизняних легкоатлетів на міжнародних змаганнях, які розпочнуть літній сезон в травні.

Виконком ФЛАУ затвердив склад команди України для участі в Кубку Європи з бігу на 10000 метрів. Змагання відбудуться 5 червня у Бірмінгемі (Велика Британія). До команди увійшли сім дорослих спортсменів (четверо чоловіків і троє жінок),  в тому числі Микола Нижник, який вже відібрався на Олімпійські ігри до Японії, а в Бірмінгемі перевірить стан своєї готовності напередодні головного змагання сезону.

Від admin