З метою популяризації та розвитку олімпійського руху, розширення світогляду, стимулювання пізнавальної і соціальної активності громадян з наближенням до найголовнішого спортивного свята планети 2021 року-ХХХІІ Олімпіади в Токіо, залучення населення області до регулярних занять фізичною культурою і спортом проведено Відкриту обласну вікторину «Японія-країна чудових олімпійських традицій».

В період з 6 квітня до 15 травня організатор (відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області) отримав заявки з відповідями на вікторину від 83 учасників з 57 населених пунктів області.

Компетентне журі, враховуючи кількість і повноту наданих правильних відповідей на 32 запитання вікторини щодо  особливостей організації та проведення Ігор в Японії; внеску японців у створення і розвиток видів єдиноборств на основі традиційних національних бойових мистецтв; досягнень японських видатних олімпійців та популярних  спортсменів; успіхів українців, в тому числі представників Хмельниччини, на Олімпіадах,  що відбулися в Японії, а також в змаганнях зі східних єдиноборств, кращими ерудитами визнало:

  1. Очеретного Дениса (с.Маниківці, 15 років) ,
  2. Герасимчук  Аліну (смт Антоніни, 12 років),
  3. Марчука Влада (с.Бедриківці, 17 років),

 які будуть  нагороджені дипломами і медалями відповідних ступенів та цінними подарунками.

Пам’ятні дипломи та заохочуючи призи отримають самий юний (Павло Семенюк , м.Нетішин, 8 років) і найдосвідченіший (Гринник Юрій, м. Хмельницький, 60 років) учасники вікторини.

Крім того, дипломами лауреатів  та сувенірною олімпійською продукцією вирішено додатково  відзначити: Малінчук Іванну (с.Радісне, 16 років), Полторацьку Аллу (м. Кам’янець – Подільський,47 років), Бучківську Юлію (с. Думанів, 49 років), Балагуру Сімону (м. Хмельницький, 13 років).

Правильні відповіді на запитання вікторини розміщені на офіційному сайті відділення НОК України в Хмельницькій області (http://noc.km.ua/) за посиланням: (ЗАПИТАННЯ ТА ВІДПОВІДІ ВІКТОРИНИ).

Про час і дату урочистої церемонії лауреатів вікторини буде повідомлено додатково .

Від admin