Хмельниччина долучилася до Всеукраїнського патріотичного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», приуроченого Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

 28 серпня понад 320 учасників пробігли вулицями обласного центру, аби засвідчити свою повагу до наших Героїв, що віддали життя за Україну,  вшанувати їх пам’ять, подякувати та підтримати їх рідних та близьких, об’єднання ветеранів та діючих військовослужбовців, службовців сектору безпеки та оборони України, волонтерів, а також згуртувати  молодь та свідомих громадян навколо цінностей української державності.

Перед забігом усі схилили голови, згадуючи понад 220 синів та доньок Хмельниччини, що загинули за мир та територіальну цілісність нашої держави, та поклали квіти до фотогалереї Пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО .

Для проведення заходу  відділення НОК України забезпечило лідируючу групу бігунів Державними прапорами України та прапором  НОК України, а департамент освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації-  футболками  з логотипом пробігу.

Подолати дистанцію 2 км в пам’ять про Героїв України вирішили посадовці та правоохоронці, ветерани війни, члени родин загиблих учасників бойових дій, військовослужбовці  підрозділів ЗСУ, НГУ, МВС, кадети військових училищ та ліцеїв, представники ветеранських та волонтерських громадських об’єднань України,  спортсмени, активні і небайдужі містяни, молодь та діти. Серед них – заступник голови ОДА Сергій Ткачук, заступник голови обласної ради Валентин Соколюк, заступник міського голови Михайло Кривак, члени відділення НОК.

Усі, хто фінішував у забігу, отримали пам’ятні медалі на згадку  про участь у цій спортивно- патріотичній акції, а діти- ще й олімпійські щоденники, які згодяться їм напередодні навчального року.

Від admin