20 серпня надовго запам’ятається багатьом подільським журналістам – цього дня у  Хмельницькому відбулась обласна спартакіада працівників ЗМІ краю присвячена 30-річчю Незалежності України.

Місце дії – спортивні майданчики парку ім. І. Франка. Співорганізаторами масштабного спортивного дійства стали:  обласна організації НСЖУ, відділення НОК України  в Хмельницькій області, міське управління молоді та спорту .

На урочистому відкритті спартакіади її учасників привітали: керуюча справами виконкому Хмельницької  міської ради Юлія Сабій, перший заступник голови  відділення НОК України Віктор Флентін, помічник народного депутата України Сергія Лабазюка Сергій Ковальчук, голова обласної організації НСЖУ Петро Лічман.

Команди журналістів змагалися у чотирьох видах спорту: міні-футбол, шахи, шашки та настільний теніс. У трьох останніх виступили як чоловіки, так і жінки, виборюючи першість в індивідуальному заліку.

Після жеребкування почалось найцікавіше – те, що робить спорт видовищним і захоплюючим – змагання. І якщо за шахівницями й шашковими дошками суперники дотримувались мовчанки й зберігали олімпійський спокій, то на футбольному полі вирували емоції. Кожен пас, гольова передача й особливо гол додавали енергії гравцям. І одразу ж нагороджувалися оплесками  вболівальників.

У ході напружених поєдинків визначилися команди-лідери. Першість з міні-футболу виборола збірна команда редакції газети «Подільські вісті». На другому місці – первинна організація «Держслужбовець» (голова – Микола Панасюк). На третьому – збірна міськрайонної організації НСЖУ з Кам’янця-Подільського. Кращими в особистому заліку з шахів стали Володимир Іванов і Анастасія Зінгайло – «Держслужбовець». На шашкових полях перемогу святкували кам’янчанин Дмитро Бойко і Ольга Натковська («Держслужбовець»). У настільному тенісі представники хмельницької команди «Держслужбовець» Василь Панівський і Людмила Дунець переграли своїх суперників.

За результатами зіграних матчів й виграних партій у командному заліку перемогли журналісти «Держслужбовця» –  м. Хмельницький, кам’янчани – другі, «Подільські вісті» посіли третє місце. Капітани команд-призерок отримали кубки від відділення НОК України.

Пам’ятними  подяками й грошовими  винагородами від народного депутата України Сергія Лабазюка відзначені призери змагань в індиаідуальному та командному заліку, Віктор Флентін вручив кращим гравцям  в своєму амплуа кожної з команд футболки з логотипом НОК України. Спонсорську підтримку журналістській спартакіаді надали депутат 4-х скликань Верховної Ради України Олег Лукашук, депутат міської ради Станіслав Мельник.

Перемоги – і на професійних аренах, і на спортивних, у всіх учасників ще, безумовно, будуть. Найважливіший підсумок спартакіади – дух єднання колег по професії  у житті, у праці, у спорті.

Від admin