Минулий вік-енд видався насиченим на легкоатлетичні змагання за участю представників Хмельницької області.

26 вересня в Чернівцях відбувся чемпіонат України з бігу на 1милю (1609,3м)

Цю дистанцію центральними вулицями міста найшвидше подолав Олег Миронець з Хотина Чернівецької області -4хв39 сек. Володимир Киц з Київщини програв йому лише  одну секунду, ще в одній секунді позаду–волинянин Микола Пацула. Загалом, конкуренція у чоловіків була настільки високою, що в трьох секундах «помістилися» перші п’ять атлетів – киянин Дмитрій Ніколайчук і Андрій Атаманюк з Кам’янця-Подільського розділили четверту сходинку з результатом 4хв42сек.При цьому,  Атаманюк, 2002 року народження, став чемпіоном України як серед молоді, так і серед юніорів , отримавши дві золоті медалі. Наразі Андрій навчається в Кам’янець-Подільському національному університеті, займаючись легкою атлетикою під наглядом заслуженого тренера України Василя Ліщука, і є лідером серед вітчизняних бігунів на довгі дистанції юніорської вікової групи.

Того ж дня у Львові в рамках змагань «Львівська десятка» проведено чемпіонат України з бігу на 10 км по шосе. Найкращими з хмельничан були юніори з Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді-18-річні Назар Даньков (срібна медаль-32хв58сек) та Андрій Зелінський (5 місце-34хв06сек). Обоє тренуються в Івана Чорного.

А у Івано-Франківську на командному чемпіонаті України з легкої атлетики серед ДЮСШ та СДЮСШОР (2004р.н. та молодших) відзначився ще один представник Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді – Владислав Козяр, яким опікується заслужений тренер України Анатолій Новіков. Влад встановив особистий рекорд в бігу на 200м (22,78сек), випередивши понад 60 суперників. Його спромігся на фініші випередити лише на 0,15сек лідер сезону у цій дисципліні Томаш Степанчук з Житомирщини.

Від admin