У Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, популяризуючи здоровий спосіб життя, на території закладу 2 жовтня проведено масові забіги на дистанції 1000 метрів для жінок та 1000 і 3000 метрів для чоловіків- залежно від віку.  

Цей традиційний спортивно-оздоровчий захід під гаслом “Спорт-це міць та сила, для душі та тіла” за ініціативи регіонального відділення НОК України з 2018 року присвячується Олексію Бутовському -кадровому військовому з Полтавщини, генерал-лейтенанту, педагогу, науковцю, громадському діячу, члену першого складу Міжнародного олімпійського комітету.

Спільне виконання завдання об’єднує, зміцнює колектив та мотивує розвиватися. Прикордонники впевнені, що подібні заходи допомагають їм підтримувати належну фізичну форму, тренувати витривалість, ефективніше виконувати обов’язки служби, досягти психологічного розвантаження та сприяють реабілітації після виконання оперативно-службових та оперативно-бойових завдань.

Розпочалося дійство забігом керівного складу Національної академії, який своїм прикладом продемонстрував важливість фізичної активності, спорту та здорового способу життя. 

З урахуванням обмежень щодо запобіганню поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, в подальшому відбулося понад 50 забігів персоналу закладу.

Переможцями та призерами в окремих виставкових забігах серед найбільш підготовлених кросменів стали:

жінки, 1км

1 місце – Пікуль Катерина  (3хв28сек),

2 місце-  Кондратюк Вероніка (3хв32сек),

3 місце –Івашко Анастасія  (3хв37сек),

чоловіки, 3км

1 місце – Сидорчук Едуард (9хв23сек),

2 місце- Долгов Всеволод (9хв29сек),

3 місце –Скотинянський Ростислав (9хв30сек), котрі увійшли до складу збірної вказаного військового вишу для участі у всеукраїнських змаганнях.

Всі вони відзначені грамотами, медалями, кубками та призами, наданими відділенням НОК України в Хмельницькій області.  Нагородження провели майстри спорту України ,призери легкоатлетичних змагань європейського рівня Андрій Мельніков (член виконкому відділення НОК) та Леонід Рибак.  А на завершення кросу, всі його учасники відновлювали сили смачним солодким чаєм з канапками.

Від admin