Цьогорічні старти за програмою Кубка України з легкої атлетики серед ветеранів були проведені одночасно в двох містах.

Змагання з бігу та стрибків відбулися  на стадіоні “Шкільний” у Чорноморську Одеської області, а метальники визначали найкращих на базі спорткомплексу ім. А. П. Гемби Івано-Франківського національного технічного університету нафти та газу.

Відмінно виступила збірна команда Хмельницької області в складі кам’янчан: Михайла Моспана, Олександра Ткачука, Валентина Ліпіча, Євгенії Янкун, Олени Поблічко, хмельничан: Олександра Нагуляка, Віктора Флентіна,Ірини Пилипчук , красилівчанина Миколи Оніщука, ярмолинчанина Володимира Бохонського та Миколи Дубчака з села Гуменці Кам’янець-Подільського району, які здобули 25 (14золотих, 6срібних ,5 бронзових)медалей і набрали найбільшу суму очок cеред усіх збірних регіонів.

В особистому абсолютному  заліку за рейтингом, який враховує результат та вік спортсмена, в окремих видах переможцями стали: Валентин Ліпіч (біг на 100м та 200м і стрибки у висоту), Олександр  Нагуляк (біг на 1500м), Микола Оніщук (спортивна ходьба на 3000 та 5000 метрів),Олена Поблічко (метання диска) та 63-річний Микола Дубчак, який показав другий результат(48,84м)   сезону  в Європі серед метальників списа  у віковій категорії чоловіків 60-64 років.

Крім того,83-річний Володимир Бохонський подолав дистанції 400м,800м,1500м з  перевершенням  найвищих досягнень України у віковій групі 80-84років.

Наш 59-річний Валентин Ліпіч та 42-річна Лілія Кікоть з Одещини були визначені за рейтингом найкращими спортсменами змагань серед чоловіків та жінок і нагороджені дипломами та кубками.

Днями очікується надходження подолянам Кубка за командний успіх на вказаних престижних змаганнях.

Від admin