В місті Джидда ( Саудівська Аравія) з 5 по 13 жовтня тривав чемпіонат світу серед юнаків та дівчат до 17 років, де збірну команду України представляли вісім спортсменів .

Єдину-бронзову нагороду, у сумі двоборства для нашої країни здобув студент коледжу Подільського державного аграрно-технічного університету Сергій Колесник з Шепетівки, який наразі  підвищує свою майстерність у тренера Олександра Хомовського в Кам’янець –Поділському спорткомплексі “Епіцентр” .  

Цей талановитий юнак ,змагаючись у ваговій категорії 67кг , виступав у ранзі чемпіона Європи U18, який виборов наприкінці серпня в  польському місті Цеханув  з результатом 274(ривок-124,поштовх-150) кг.

На  важкоатлетичному помості в Джидда Сергій спочатку у ривку в другій спробі зафіксував 121кг.Надалі  підняти рекордну для себе вагу 125кг не вдалося.   А у поштовху підкорив 150кг. Тож з сумою 271кг(третій у ривку та четвертий в поштовху) він посів третє місце, поступившись спортсменам з Таїланду та Колумбії, і піднявся на п’єдестал. На його результат вплинув і тривалий переліт до місця змагань,  після  якого не було достатньо часу для відпочинку.

Проте, є впевненість в тому, що головні перемоги Сергія ще попереду, і нехай його переслідує вдача на шляху до олімпійської мрії.

Від admin