Символічний відлік 100 днів до XXIV зимової Олімпіади у Пекіні відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій розпочало проведенням спортивного конкурсу «Подарунок за правильну відповідь» спільно з муніципальною телерадіокомпанією «Місто» (м. Хмельницький) у рамках спортивної програми «Спорт дайджест».

Мета конкурсу — визначити хмельничан та мешканців краю, користувачів Фейсбуку (саме тут і проводиться конкурс), найкращих знавців олімпійської тематики. Також — спонукати відшукати відповідь та дізнатися нове у світі спорту.

Дописувачам пропонується протягом 10 днів надати правильну відповідь на два запитання, одне з яких стосується особливостей організації та проведення Ігор в Китаї, досягнень видатних  китайських олімпійців та популярних  спортсменів в зимових видах спорту, друге – виступам представників з Хмельниччини на різноманітних міжнародних спортивних форумах безпосередньо в Пекіні, в тому числі на Олімпіаді-2008.

Переможець отримує  від відділення  НОК  подарунок  (спортивний інвентар, кепку, футболку, популярне олімпійське видання).

Олександр Нагуляк став першим переможцем конкурсу. Він єдиний назвав  трьох спортсменів-представників з Хмельниччини, які взяли участь у зимових Олімпійських іграх. Також вказав, що шорт-трек – є зимовим видом спорту, у якому китайські спортсмени завоювали найбільше олімпійських медалей. Цей активний 63-річний ветеран спорту, який і в поточному році став призером трьох всеукраїнських легкоатлетичних змагань як серед однолітків, так і в абсолютному заліку, днями отримав приз з рук учасника двох зимових Олімпійських ігор,  свого тезки-майстра спорту міжнародного класу з бобслею  Олександра Бортюка .  Урочисте нагородження відбулося в офісі відділення НОК .                      

Вже визначили переможця і наступного конкурсу Правильні відповіді на запитання Конкурсу №2 дали п’ятеро учасників:

1. «Офіційний девіз ХХІV зимових Олімпійських ігор – «Разом заради спільного майбутнього».

2. «Співачка з Хмельницького Наталя Валевська на ХХІХ Олімпійських іграх (Пекін- 2008) своїми піснями підтримувала національну команду України».

Переможцем за допомогою системи «рендом»  стала Оля Якубець, котру також запросили у відділення  НОК для нагородження .

Від admin