ХІІI міжобласний легкоатлетичний турнір «Подільська зима» зібрав юних спортсменів 2004 року народження і молодших з Київщини, Чернівеччини, Вінниччини, Житомирщини, Тернопільщини, Рівненщини, Полтавщини та Хмельниччини.

На урочистому відкритті змагань перший заступник голови відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області Віктор Флентін привітав легкоатлетичну спільноту краю з успішним завершенням спортивного року. Він вручив подарунки найкращим легкоатлетам та їх наставникам, котрі відзначились цьогоріч  на міжнародних аренах: Марині Бех-Романчук (чемпіонка Європи в приміщені, 5місце на Іграх ХХХІІ Олімпіади), Марії Горєловій (бронзова призерка юніорського чемпіонату світу) – стрибки у довжину, Олександрі Чернусі (бронзова призерка юнацьких та юніорських чемпіонатів Балканських країн)-потрійний стрибок, Вадиму Крушинському ( тренер Марини та Марії), Олегу Вергушу (тренер Олександри), Олександру Краснову (перший тренер  Вікторії Ткачук-5 місце в бігу на 400м з бар’єрами на Іграх ХХХІІОлімпіади).

Надалі на бігових доріжках і в секторах манежу Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді розгорнулася безкомпромісна боротьба, в ході якої було оновлено 2 рекорди турніру, десятки особистих досягнень у 10 запропонованих господарями  видах програми. Іцього варто було очікувати, адже серед учасників  понад 10 призерів всеукраїнських змагань у цій віковій категорії, більшість з яких продемонстрували хорошу готовність до зимового сезону.

Найбільш помітними під час своїх вдалих виступів були наступні спортсмени: лідер команди з Кам’янця- Подільського  Олександра Чернуха, яка  стала найкращою серед дівчат у бігу на дистанції 60м (7,6сек) та у  потрійному стрибку (12,30м ) і посіла друге місце в стрибках у довжину (5,32м).

Порадував своїх прихильників чемпіон України серед кадетів у бігу на 200м Володимир   Лісіцький. Цей талановитий і працелюбний місцевий 15 –річний  спринтер зумів випередити на 60-метрівці більш досвідчених гідних суперників, встановивши особисте досягнення – 6,9сек.

А рекорди турніру вдалося покращити іногороднім спортсменкам: 15-річній рівненчанці Ользі Машенєнковій у бігу на 300м (45,9сек) та Яні Басай на 60-метрівці з бар’єрами (8,6сек) з Білої Церкви.

Змагання стрибунів у висоту виграли: кам’янчанка Марія Антименюк серед дівчат (1,55м) та Лев Кармазін (1,85м) з Бердичева у юнаків.

Кращими у бігу на середні дистанції стали: 600 м-нетішинець Петро Венгерець та хмельничанка Анастасія Палецька , 1000м- старосинявець Роман Окоманчук та кам’янчанка Юлія Онопрійчук ,2000м- старосинявець Віталій Ткачук та Юлія Фіщук з Полонного.

 У штовханні ядра перемогли Роман Ткач з Летичева та Мирослава Побережець зі Жмеринки.

Всі призери  змагань отримали грамоти, медалі і сувенірну олімпійську атрибутику, а рекордсмени турніру ще й кубки та подарунки  від Марини Бех-Романчук- переможниці перших турнірів «Подільської зими», для якої у зимовий період цей манеж слугує основним місцем для тренувань.  

Всі прибулі на турнір юні спортсмени мали також можливість спостерігати за відкритим тренуваннями  Марини Бех-Романчук і Марії Горєлової.                                                           

В рамках  реалізації Всеукраїнського проєкту НОК України  «Моя олімпійська мрія» для дитячо-юнацьких спортивних шкіл, титулована легкоатлетка-олімпійка Марина Бех-Романчук передала заступнику директора ХОЦФВУМ Анатолію Бурчаку спеціальний інвентар – комплект футбольних, волейбольних, баскетбольних м’ячів, що стануть у нагоді вихованцям рідного спортзакладу під час тренувань.

Від admin