12 грудня в Дубліні ( Ірландія) відбувся  чемпіонат Європи з кросу серед юніорів, молоді та дорослих. Першими на дистанцію 6км вийшли юніори до 20 років. 19-річний кам’янчанин Андрій Атаманюк на дистанції 6км посів п’яте місце, яке стало найкращим серед членів збірної України всіх вікових груп.

А далося це йому- талановитому і працьовитому вихованцю заслуженого тренера України Василя Ліщука, не просто, адже йому протистояло 96 грізних суперників континенту, котрі з самого старту задали високий темп.

Атаманюк поступово й упевнено відігравав місця. Якщо після 1400 метрів він біг 39-м, то вже на наступній контрольній позначці піднявся на 23 позиції, а на фініші й узагалі був п’ятим (18хв30сек), у дев’яти секундах від бронзового призера Жоеля Іблера Ліллесо з Данії. Поза конкуренцією серед юніорів був ще один датчанин Аксель Ванг Крістенсен (17хв53сек), Абдуллахі Дахір Рабі з Норвегії другий. У командному заліку перемогли атлети з Великої Британії і Північної Ірландії.

До 30-ки найсильніших також увійшов ще один наш земляк -22-річний майстер спорту Вадим Лонський, який змагався серед  молоді (чоловіків U23). Вихованець Старосинявської ДЮСШ (перший тренер Іван Чорний),а наразі представник Донеччини фінішував  на дистанції 8 км 26-м (25хв26сек). Переміг британець Чарльз Гікс (24хв29сек), а у командному заліку першими стали ірландці.

У підсумку 15 країн здобули нагороди європейського гатунку в особистому та командному заліку,а найкраще  виступили кросмени:1.Великої Британії-8 (2золоті, 2 срібні та 1бронзова)медалей, 2.Норвегії-5(2,2,1)медалей, 3.Італії-2 золоті медалі, 4.Франції-5(1,2,2) медалей.

Від admin