У місті енергетиків Нетішині, що на Хмельниччині, відбувся ХХVIIІ юнацький турнір з фехтування на шаблях, який після тріумфу української жіночої команди на Іграх-2008 організатори присвятили вихованкам місцевої комплексної ДЮСШ – Олімпійським чемпіонкам Пекіна Галині Пундик та Ользі Жовнір.

На цьогорічні змагання, що проводяться під патронатом Національного олімпійського комітету України, а цьогоріч відбулись у форматі кадетського чемпіонату України, прибули 68 перспективних шаблістів 2005 року народження і молодші з усіх регіонів нашої держави (Київ, Черкаси, Миколаїв, Одеса, Вишневе Нетішин), де культивується цей вид спорту.

Більшість учасників традиційно завершують свої виступи в році саме на турнірі у Нетішині. Протягом двох днів в ході безкомпромісних двобоїв призові місця вибороли:

В індивідуальному заліку:

Юнаки

1.Лукашенко Дарій( Київ)
2.Колобаєв Дмитрій (Нетішин)
3.Закутній Станіслав (Черкаси)
3.Красновид Роман( Київ)

Дівчата

1.Головкіна Софія (Київ)
2.Коротченко Вікторія (Миколаїв)
3.Полонка Софія (Миколаїв)
3.Моренець-Кубанська Валерія( Одеса)

В командному заліку

Юнаки

1.Київ
2.Вишневе
3.Нетішин

Дівчата

1.Миколаїв- І
2.Київ- І
3.Київ- ІІ

Юні спортсмени мали змогу поспілкуватись з титулованою шаблісткою Ольгою Жовнір, котра була на змаганнях у якості головного судді. Нагородження призерів разом з уславленою шаблісткою провів основний організатор заходу – член регіонального відділення НОК, заслужений тренер України Віталій Цисарук.

Від admin