Регіональним олімпійським осередком в Хмельницькій області проведено освітній проєкт Національного олімпійського комітету України #OlympicLab за напрямом «Олімпійські та людські цінності».

У басейні Спортивно-культурного центру «Плоскирів» відбулася бесіда та змагання з оздоровчого плавання для дітей 8-11років , яких запросили через засоби масової інформації та соцмережі для відзначення Дня Соборності України цікавим спортивно-пізнавальним заходом.

Спочатку співорганізатори дійства – перший заступник голови відділення НОК України в Хмельницькій області Віктор Флентін, відповідальний секретар цього ж відділення Тетяна Боровицька та багаторазовий призер всеукраїнських змагань юнацького і юніорського віку у 1990-х роках, майстер спорту з плавання Юрій Ващук розповіли про головні принципи олімпізму: дружбу, повагу, досконалість, спираючись на власний життєвий та спортивний досвід.

Після розминки понад 50 учасників двох вікових груп долали 50-метрову  дистанцію на вибір –  вільним стилем та на спині . Більшість успішно випробували себе в обох дисциплінах, проявляючи сміливість, завзяття, самовдосконалення. Їх палко підтримували батьки, інші члени родин і всі бажаючі, переглядаючи пряму відеотрансляцію в сусідньому приміщенні.

Учасники заходу отримали пам’ятні медалі, сертифікати та олімпійські подарунки  з логотипом #OlympicLab. Переможці та призери були нагороджені також дипломами й медалями відповідних ступенів  від СКЦ «Плоскирів».

Всі охочі мали змогу сфотографуватись на згадку з олімпійськими символами та найкращим в історії Хмельниччини брасистом Юрієм Ващуком, який  провів символічну олімпійську естафету зі смолоскипом з дітьми на знак єдності  українського народу у соборній державі, відчуття великої родини.

Від admin