Відділенням Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області, з метою популяризації та пропаганди здорового способу життя серед студентської та учнівської молоді, залучення всіх верст населення до занять зимовими видами спорту,4 лютого у Кам’янці-Подільському проведено традиційне спортивно-видовищне свято – «Зимові забави»

Безпосереднім ініціатором  і головним організаторами забав виступив  член виконкому відділення НОК України в Хмельницькій області, завідувач  кафедри легкої атлетики з методикою викладання Кам’янець-Подільського національного університету  Леонід Гурман.

Цьогорічний захід за участю шести команд: чотири місцеві, по одній- з міст Хмельницького та Збаража Тернопільської області, присвятили  XXIV зимовим Олімпійським іграм, які проходять в м. Пекін (Китай).

До програми свята, урочисте відкриття якого і проведення відбулося на території  «Гала-готелю», увійшли  різноманітні естафети, сімейні та дитячі розваги (зимовий спринт, спритний хокеїст, снайпер, командний буксир, біг в обручі, командний спринт, лижна естафета, «кам’янецький» бобслей), конкурси «Олімпійський ерудит», «Голос «Гала-готелю».

Почесний гість дійства Олександр  Бортюк,  майстер спорту міжнародного класу з бобслею, учасник  двох зимових Олімпійських ігор ,випускник  Кам’янець-Подільського національного університету.

Поділившись власним досвідом сходження  від початківця до атлета міжнародного рівня, він символічно розпочав  естафету олімпійського вогню з учасниками команд шляхом передачі з рук в руки запаленого ним смолоскипа.

Присутні також висловловити  свою підтримку атлетам, які розпочали змагатись під синьо-жовтим стягом на олімпійських аренах китайської столиці і розгорнули Державний прапор України та прапор НОК України.

На «Зимових забавах», які відбулися  за олімпійським принципом: головне не перемога а участь, було дуже весело, цікаво й захопливо.

Після  конкурсів відбулось урочисте  нагородження. Усі учасники отримали подарунки, посмакували смачною кашею та гарячим чаєм, а також продовжили змагатись з боулінгу.

Особливу подяку за підтримку та подарунки регіональне відділення НОК висловлює депутатові Хмельницької обласної ради Уляні Ткаченко, Кам’янець-Подільській міській раді та директору готельного комплексу «Гала- готель» Анатолію Ковальському.

Від admin