Виконавчий комітет Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК) підтвердив сьогодні рішуче засудження від МОК порушення Олімпійського перемир’я урядом Росії та Білорусі через його підтримку в цьому. Відповідна резолюція ООН була прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 2 грудня 2021 року консенсусом усіх 193 держав-членів ООН. Олімпійське перемир’я розпочалося за сім днів до початку Олімпійських ігор, 4 лютого 2022 року, і закінчується через сім днів після закриття Паралімпійських ігор.

Сьогодні Виконавчий комітет МОК закликає всі міжнародні спортивні федерації перенести або скасувати свої спортивні заходи, які зараз плануються в Росії чи Білорусі. Вони повинні враховувати порушення Олімпійського перемир’я урядами Росії та Білорусі та надавати безпеці, зокрема, безпеці спортсменів абсолютний пріоритет.  Сам МОК не планує заходів у Росії чи Білорусі.

Крім того, Виконком МОК закликає не вивішувати національний прапор Росії чи Білорусі та не виконувати гімн Росії чи Білорусі на міжнародних спортивних змаганнях, які ще не є частиною відповідних санкцій Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA)  щодо Росії. У той же час, Виконавчий комітет МОК висловлює свою повну підтримку Міжнародному паралімпійському комітету (МПК) у майбутніх зимових Паралімпійських іграх у Пекіні 2022 року. Виконавчий комітет МОК висловлює глибоку стурбованість безпекою членів Олімпійського співтовариства в Україні та повністю солідарний з ним.

Від admin