Лідер збірної України з волейболу Олег Плотницький став переможцем Кубка Італії.

У фіналі «Перуджа», за яку виступає 24-річний вихованець хмельницького волейболу(розпочинав тренування у спорткомплексі «Новатор»), з рахунком 3:1 обіграла «Трентіно».

Перед поєдинком організатори змагань виконали гімн України, підтримавши Олега Плотницького.

Після перемоги Плотницький з трофеєм Кубка Італії підняв над головою український прапор.

“Ми виграли Кубок Італії. Присвячую цю перемогу всім українцям, які зараз захищають нашу країну. Як сказав наш капітан Вільфредо Леон: “Ця перемога також для України”. Італія з нами. Ми переможемо, все буде Україна”, – сказав український волейболіст.

Олег з листопада 2017 року перебуває в Італії, виступаючи за провідні  клуби найсильнішої волейбольної ліги цієї країни. Він постійно підтримує зв’язок з рідними у Хмельницькому, надає допомогу волонтерам і деяким військовим, яких знає особисто, речами, медикаментами, харчами. Клуб “Перуджа” також активно долучився до матеріальної підтримки українців.

Олег схвально сприйняв справедливі санкції Міжнародної федерації волейболу (FIVB) щодо перенесення з Росії чемпіонату світу серед чоловіків, який мав відбутися у серпні-вересні 2022 року в 10 містах країни-агресорки за участю 24найсильніших волейбольних збірних. На даний час вивчаються варіанти з його проведенням в інших державах.

Так що міжнародна спортивна спільнота також солідарна з нашим вибором.

Cлава Україні!

Від admin