Бокс, фехтування, шахи, стрільба – ними й досі керують російські функціонери. Російських спортивних функціонерів треба відсторонити від керівних посад у міжнародних федераціях і асоціаціях. Із такою ініціативою виступив  відомий український журналіст Максим Розенко, передає Укрінформ.

«Хочу виступити зі «спортивною» ініціативою. Російських спортсменів відсторонили від міжнародних стартів. Але купа росіян займають керівні посади в міжнародних федераціях. Одіозний росіянин умар кремльов і досі є президентом Міжнародної федерації боксу. алішер усманов – президент Міжнародної федерації фехтування.  владімір лісін – президент Міжнародної федерації спортивної стрільби. васілій шестаков – президент Міжнародної федерації самбо. аркадій дворкович – президент Міжнародної шахової федерації, боріс скриннік – президент Міжнародної федерації бенді (хокей з м’ячем).  Достатньо росіян на керівних посадах і в інших федераціях з ігрових та олімпійських видів спорту. На думку редакції Champion.com.ua, це неприпустимо, їм всім час йти слідом за «русскім кораблем».   

Прошу колег підтримати ініціативу будь-яким із запропонованих способів:

Зробити матеріал, де прописати всіх (або більшість) фігурантів, кому потрібно йти за «русскім кораблем». Для спрощення роботи прошу написати в коментарях решту прізвищ росіян, які займають керівні посади (з назвою федерацій).

Написати від наших редакцій листи в МОК та ці Міжнародні федерації з вимогою відсторонити росіян з посад.  Краще навіть один лист з підписом всіх редакцій. І максимально це розповсюдити на наших ресурсах.

У кого ще будуть ідеї, як краще це реалізувати, прошу долучитися з пропозиціями», – написав Розенко.

Від admin