За підтримки Міжнародного олімпійського комітету з 7 по 17 липня 2022 року у Бірмінгемі(США) відбудуться Всесвітні ігри з неолімпійських видів спорту, на яких буде розіграно 220 комплектів нагород у 34-х видах спорту.  База даних цього мультиспортивного заходу показує, що учасники зі 106 країн пройшли кваліфікацію на Ігри.

Міжнародна асоціація Всесвітніх ігор (IWGA) у співпраці з оргкомітетом Бірмінгема зробила все можливе, щоб якомога більше стартували там вітчизняних спортсменів. Цьому сприяв президент IWGA Хосе Перурена після консультацій з його правлінням, Оргкомітетом Бірмінгема та Спортивним комітетом України. Тож до складу офіційної делегації від України увійшли 163 особи (спортсмени та фахівці).

Загалом  понад 100 стартових місць в Іграх отримали: США, Німеччина, Італія , Франція, Японія , Велика Британія , Швейцарія  та Україна.

Серед них четверо представників Хмельниччини:

Пауерліфтинг

МЕЛЬНИК ТЕТЯНА ГРИГОРІВНА, 12.08.1985, ЗМСУ, Освіта, надважка категорія.

БІЛА ТЕТЯНА ІВАНІВНА, 13.03.1996, МСУМК, Освіта, легка категорія.

Стрибки на батуті

КОЗЯРСЬКА ДАРИНА ОЛЕКСАНДРІВНА, 23.06.1999, МСУ, Освіта, акробатична доріжка,

МАЗУРИК ОЛЕГ ВАСИЛЬОВИЧ, 05.09.2003, МСУ, Освіта, акробатична доріжка.

Довідково: Всесвітні ігри – міжнародні комплексні змагання з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор. Проводяться з 1981 року з періодичністю один раз на чотири роки, з 2001 року – під патронатом Міжнародного олімпійського комітету.

Підсумки виступу збірної України на попередніх – Х Всесвітніх Іграх, які з 20 по 30 липня 2017 року приймало польське місто Вроцлав.

Наші спортсмени повернулися додому з 25 медалями, з них 10 найвищого ґатунку, що дало змогу «синьо-жовтій» збірній увійти до когорти найсильніших команд із 102 країн-учасниць.

П’яте загальнокомандне місце – це найкращий результат за весь час участі української команди у Всесвітніх Іграх. Із 80 учасників української збірної четверо кам’янчан представляли Хмельниччину. Двоє повернулися з нагородами. Так, у важкій ваговій категорії пауерліфтерка Тетяна Мельник посіла друге місце з результатом 598, 36 очок, піднявши в сумі трьох вправ (присідання – 245 кг., жим лежачи – 170 кг., станова тяга – 205 кг. ) 620 кг. Як і чотири роки тому на Іграх – 2013 їй дісталося «срібло».

Кікбоксер Роман Головатюк, що виступав у ваговій категорії 91 кг., в першому бою здолав чемпіона світу з Сербії,  у другій сутичці одним балом поступився бразилійцю. Бій за третє місце не відбувся із-за відмови поляка. Тож у активі Романа бронзова медаль.

Значно скромніше тоді виступили наші стрибуни на акробатичній доріжці. Станіслав Подостроєць хоча увійшов до фіналу, але ані складністю програми, ані її виконанням не вразив суддів і глядачів, зайнявши 8-ме місце. Катерина Баєва, що не відновилася після травм, до чільної вісімки під час кваліфікації не пробилася.

Від admin