18 червня в рамках відзначення Всеукраїнського Олімпійського дня стартував зініційований Департаментом освіти, науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації обласний проєкт «Канікули, що нас об’єднують», який об’єднає дітей та молодь як Хмельниччини, так і тих, хто був змушений покинути рідні місця проживання, та кого гостинно зустріла Подільська земля.

Відкрив даний проєкт спортивно-розважальний захід за участі  його співорганізаторів-представників регіонального відділення НОК України, у сквері імені Тараса Шевченка в місті Хмельницькому.  

Усі запрошені на свято-діти та дорослі,в тому числі вимушені переселенці,котрі зазвичай відпочивають тут цілими родинами, мали можливість насолодитися показовими виступами вихованців місцевих дитячо-юнацьких спортивних шкіл та клубів з художньої і спортивних гімнастик, тхеквондо, карате, дзюдо; відвідати різні локації з тематичними майстер-класами, зокрема – з надання першої медичної допомоги; взяти участь в активних розвагах в тому числі: отримати задоволення від змагань «Веселі старти», випробувати себе на влучність у метанні дротиків та стрільбі з лука, позмагатися у таких видах спорту як флорбол та петанк, ознайомитися з олімпійськими символами, розмалювати себе аквагримом тощо.

Любителі інтелектуальних занять за допомогою спеціальних тренінгових завдань відпрацювали командні навики.

Особливе захоплення у малечі викликала нагода відчути себе справжніми поліцейськими та рятівниками, посидівши в патрульній, піротехнічній та рятувальній машинах, посигналивши та поговоривши в гучномовець.

Усі активні учасники свята отримали сувеніри з олімпійською символікою, безкоштовно пригощалися солодощами та морозивом.

Від admin