Кубок Хмельницької області з легкої атлетики серед юнаків та дівчат, присвячений Олімпійському дню, за підтримки регіонального відділення  НОК України проведено 21 червня на спорткомплексі “Поділля”.

У цих особистих змаганнях взяли участь понад 120 спортсменів 2002 року народження і молодші. Біля 10 дорослих  легкоатлетів  мали змогу виступити поза конкурсом. Загалом були представлені 8 громад Хмельницької області, а також окремі спортсмени з Вінниччини, Миколаївщини, Тернопільщини, міста Києва.

До програми  Кубка  були включені  бігові дисципліни: 60м,100 м, 200 м, 400 м, 1500 м та 3000м. Також визначили кращих в  стрибках у висоту, довжину, потрійному стрибку, метанні списа, спортивній ходьбі на 5000м (юнаки) та 3000 м (дівчата). 

В ході конкурентної боротьби на доріжках та в секторах легкоатлети отримали  змагальну практику перед відповідальними всеукраїнськими стартами, а Володимир Лісіцький – переможець бігу на 200 м-напередодні виступу на ХVI літньому Європейському юнацькому  олімпійському фестивалі в Словаччині. Варто відзначити і 12-річну Вікторію Мереку, котра виграла 100-метрівку серед дівчат з першорозрядним результатом.

Ці обоє перспективних спортсменів займаються у Обласному центрі фізичного виховання учнівської молоді в групі досвідченого фахівця-заслуженого тренера України Анатолія Новікова, який не лише підготував плеяду місцевих спортсменів високого рівня, але й привів до бронзових медалей жіночу національну естафетну команду на Олімпійських іграх – 2012 в Лондоні та золотих нагород європейського чемпіонату-2012. Відділення НОК України в  області відзначило їх подарунками.  

Ці змагання проведені під патронатом олімпійського осередку Хмельниччини і були організовані спільно з Федерацією легкої атлетики області та Обласним центром фізичного виховання учнівської молоді.

Від admin