В перший день літнього спортивно-оздоровчого табору «Лідер» (ІІ зміна), сформованого вихованцями  Хмельницької ДЮСШ №3, переважно з відділень кульової стрільби та художньої гімнастики, проведено «Олімпійський день».

На захід завітали  член виконкому  Всесвітньої федерації стрільби з луку і комісії атлетів НОК України, учасниця Олімпійських ігор-2008 в Пекіні, майстер спорту України міжнародного класу Вікторія Коваль та перший заступник голови відділення НОК України Віктор Флентін.

Під час урочистого відкриття табірної зміни директор ДЮСШ№3 Леся Закуренко відмітила, що не дивлячись на складний час, понад 50 юних спортсменів, активно надихаючись та розвиваючись, проведуть три тижні літа. Окрім тренувань, кожного дня братимуть  участь у різних пізнавальних, розважальних та спортивних заходах, початок яким дає сьогоднішня зустріч з представниками олімпійського руху.

Користуючись нагодою, Віктор Флентін передав їй в рамках реалізації проєкту НОК України «Моя олімпійська мрія» комплект м’ячів, які у той же день були задіяні на ігрових спортмайданчиках присутніми в залі школярами.  

Надалі Вікторія Коваль провела бесіду про зародження Олімпійських ігор в Стародавній Греції, перших українських медалістів відроджених Ігор сучасності, під час якої вихованці ДЮСШ мали змогу переглянути мотиваційні ролики «Olimpic lessons»,  ознайомитися з  власною колекцією спортивних значків  та іншою олімпійською атрибутикою пані Вікторії, отримати олімпійську сувенірну продукцію в ході імпровізованої вікторини.

А Віктор Флентін розповів про уславлених олімпійців Хмельниччини, акцентувавши увагу на титулованих стрілках , гімнастах та акробатах краю, а також сучасних спортивних об’єктах в області.

В подальшому школярі мали змогу безпосередньо ознайомитися зі стрілецькою зброєю (рушницями та луками), якими користувались олімпійці, отримати компетентні відповіді на всі запитання, що їх хвилюють.

Довідково

Харків’янка Вікторія Коваль наразі в статусі внутрішньо переміщеної особи перебуває в Хмельницькому і працевлаштована в місцевій ДЮСШ№3 на посаді тренера-викладача з кульової стрільби.

Від admin