Для підвищенням інтересу різних верств населення до спорту за ініціативи обласного відділення НОК України в Хмельницькій області бібліотекарі подільського краю долучилися до відзначення  річниці Міжнародного олімпійського комітету та з середини червня активно висвітлювали олімпійський рух.

При цьому, вони використовували переважно літературу та плакати, надані їм під час Всеукраїнської акції НОК України «Олімпійська книга» в 2011-2022 роках, а також видання місцевих краєзнавців та фахівців сфери фізичної культури, запрошували титулованих місцевих спортсменів та фахівців фізичної культури.

Зокрема, 24 червня у читальній залі центральної бібліотеки Хмельницької міської централізованої бібліотечної  системи  член Асоціації спортивних журналістів України, факелоносець естафети олімпійського вогню 1980 року, переможець І Європейських ігор майстрів, перший заступник голови відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницького області Віктор Флентін спільно з  головою організації «Батьківська ініціатива м. Хмельницького» Ольгою Яневич – Федишиною  зустрілися з юними читачами цього публічного закладу на святі спорту і здоров’я.

Хлопці й дівчатка з радістю взяли участь у командних спортивних змаганнях, які їм запропонували організатори свята. Це були боче, спортивна естафета, біг з перешкодами. Діти вдосталь розім’ялися під час цих веселих активностей. А чудовим і приємним бонусом для них став аквагрим, який наносили учасникам з нагоди свята.

«Спорт об’єднує людей незалежно від віку, статі, релігійних уподобань, – наголосила пані Ольга. – Здоровий спосіб життя є запорукою загального процвітання».

Потім Віктор Володимирович, як дослідник історії спорту на Поділлі, поділився своїми останніми інформаційними знахідками та розповів про нові досягнення хмельничан в олімпійських видах спорту в поточному році. Присутні мали змогу ознайомитися з експонатами книжкової виставки «Сила олімпійського руху» і талісманами Ігор, взяти участь в Олімпійській вікторині, символічній естафеті олімпійського вогню та отримали відповіді на численні запитання.

Опісля ж діти розказали про власні спортивні досягнення. До прикладу, Єлизавета Поляничка, що вимушено переїхала до Хмельницького з Харкова, розповіла, що серед її спортивних перемог – І місце на чемпіонаті України з танців “Диско-фристайл” серед однолітків.

А спеціалісти обласної універсальної наукової бібліотеки двічі на тиждень (вівторок і четвер) організовували олімпійський книжковий майданчик під відритим небом у сквері ім. Т. Шевченка, де разом з представниками регіонального відділення НОК поруч з розгорнутою оглядовою книжковою виставкою «Спорт для всіх»  проводили флешмоб «Ігри, що підкорили світ».  25червня в краєзнавчому відділі цієї бібліотеки  відбувся «Olympiс lesson».Присутні ознайомилися з історією створення Олімпійських ігор, переглянули тематичну літературу. Перший заступник голови Хмельницького обласного відділення НОК України Віктор Флентін розповів про  спортсменів-олімпійців і тренерів Хмельниччини, котрі внесені до представлених на заході примірників книжок, станом спільної роботи з бібліотекою над  інформаційно-довідниковим посібником ”Спортивна гордість Хмельниччини”, презентував атрибутику ХХІV зимових Олімпійських ігор. Познайомившись з наявною у закладі літературою, кожен охочий зміг знайти для себе щось корисне та долучитися до олімпійських ідей та цінностей.

Аналогічні  заходи традиційно проводили працівники Хмельницьких обласних бібліотек для юнацтва та для дітей.

Від admin