У Хмельницькому за підтримки обласного відділення Національного олімпійського комітету України з нагоди Олімпійського дня проведено благодійний патріотичний забіг.

Влаштували його з метою  зібрати кошти на придбання автомобіля для Збройних сил України ідейники літніх стартів – місцеві бігові клуби «Флеш Ран» та «Айрон клаб». Учасники долали алеями парку ім. Михайла Чекмана за бажанням 1, 3, 5, 10 та 21 кілометри. Дитячі дистанції склали 100 та 500 метрів.

Долучилися до колективної пробіжки , яка мала оздоровчий, а не змагальний характер, біля 300 бігунів- аматорів і діти,в тому числі члени Клубу ветеранів легкої атлетики Хмельницької області  з його очільником- першим заступником голови регіонального відділення Національного олімпійського комітету Віктором  Флентіним.

 Переважна більшість були безпосередньо присутні на забігу, ще частина взяли участь дистанційно. На подію реєструвалися люди, які нині перебувають в різних містах України та за кордоном. Всього долучилося 50 іногородніх бігунів та аматори в Іспанії, Польщі, Японії.

Розгорнули спортивне містечко на майданчику біля фонтану у парку. Там після завершення реєстрації учасників хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих співвітчизниківі від початку вторгнення рф в Україну.

Передувала забігу масова руханка. А ще – «кольоровий вибух». Напередодні  усі учасники отримали сині іжовті фарби холі, які після зворотнього відліку, «підкинули» в момент старту у повітря. Під час заходу панувала дружня атмосфера. Всім, хто завершив вибрані дистанції, вручили оригінальні дизайнерські медалі, сувеніри, подарунки.  Іногородні, що бігли у режимі онлайн, протягом тижня  мають відзвітувати про подолану дистанцію і після того теж отримають свої медалі.

Під час благодійного забігу вдалося зібрати понад 60 тисяч гривень,які разом з коштами спонсорів використали на придбання автомобіля для однієї з військових частин Збройних Сил України, що дислокується на Хмельниччині.

Забіг, що супроводжувався перш за все гарним настроєм учасників і організаторів, завершився спільними фото та побажаннями миру українській землі.

Подібні благодійні забіги у місті влаштовують не вперше й щоразу більше охочих вирішують взяти участь у заході. Усі вони люди різного віку, різних сфер діяльності, яких об’єднує спільне захоплення – спорт. Приходять сім’ями і навіть цілими командами. Кажуть: це прекрасна можливість підняти собі настрій і зробити добру справу.

Від admin