8 липня на баскетбольних майданчиках стадіону «Локомотив», що у мікрорайоні Гречани обласного центру, відбулися  Дворові ігри під гаслом «Стань в ряди олімпійців», приурочені до Дня родини та Олімпійського дня.

До організації цього пізнавального та спортивно-розважального  заходу для дітей та батьків мікрорайону долучилися Відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області, Спортивно-культурний центр «Плоскирів», Міський Центр по роботі з дітьми та підлітками за місцем проживання, Патрульна поліція Хмельницької області, Хмельницька обласна бібліотека для юнацтва.

На початку дійства члени виконкому відділення НОК України Віктор Барбалюк та Віктор Флентін довели присутнім інформацію про події , спортсменів та їх наставників, що життєво пов’язані з Гречанами і Олімпійським рухом.

Вони зокрема відмітили, що саме в ці дні – 8 та 9 липня 1980 року, шляхами Хмельниччини пройшла естафета Олімпійського вогню напередодні Ігор ХХІІ Олімпіади і їм випала честь бути її факелоносцями. Cвящений вогонь з Олімпії тоді пронесли також  майстри спорту-лижниця Любов Ляхненко, вчителька ЗОШ№20, та легкоатлет Микола Саварчук, випускник цієї ж школи, який передав естафету  бігуну з Вінниччини  на межі областей. В урочистому святі зустрічі олімпійського вогню 42 роки тому був задіяний в показових виступах на стадіоні «Поділля» і майстер спорту міжнародного класу з вільної боротьби Володимир Поворознюк. Наразі цей вид спорту успішно розвивається в мікрорайоні, в тому числі завдяки заслуженому тренеру України Миколі Тарадаю, наставнику місцевих борців-олімпійців. Ряд спортсменів  світового рівня в стрибках з жердиною підготував і заслужений тренер з легкої атлетики Анатолій Чернобай, який дитячі та шкільні роки провів в Гречанах.

Віктор Барбалюк звернув увагу на те , що  у 1980-х роках   з розбудовою міста  у мікрорайоні поряд з новою  ЗОШ№26 (наразі НВК№7) з’явилася вулиця , яку назвали Олімпійська, посилаючись на вказану естафету. Символічно, що саме в одному з будинків на цій вулиці   проживає чотириразова учасниця зимових Олімпійських ігор фристайлістка Ольга Полюк, а чимало вихованців НВК  мріють стати олімпійцями підвищуючи свою майстерність в розташованих поруч ДЮСШ№3 та№4, де культивуються популярні в місті види веслування на байдарках і каное та велоспорт.     

Надалі учасники заходу мали змогу випробувати свої сили у різних видах спорту (веселих естафетах з предметами і подоланням перешкод, метанні предметів ,набивання м’яча, підтягування тощо, відвідати локації патрульної поліції та юнацької бібліотеки, а також ознайомитися з олімпійськими символами, сфотографуватися в патрульній машині та дізнатися про боротьбу зі шкідливими звичками від волонтерів Хмельницького центру здорової молоді.

Найактивніші учасники  спортивного свята отримали сувенірну олімпійську атрибутику.

Усі організатори заходу об’єдналися заради того, щоб подарувати позитивні емоції родинам та нагадати, про те, що все обов’язково буде Україна!

Від admin