26 серпня Марина Бех-Романчук після «золота» Євро-2022 продовжила свої виступи у потрійному стрибку на етапі «Діамантової ліги» у Лозанні. Це був четвертий старт для стрибунок потрійним у сезоні саме в «Діамантовій лізі» – і третій, в якому змагалася хмельничанка.

Суперницями Бех-Романчук у секторі були найсильніші на сьогодні спортсменки-три призерки чемпіонату світу і дві призерки чемпіонату Європи на чолі зі світовою рекордсменкою Юлімар Рохас з Венесуели.

Саме Рохас уже в першому стрибку показала результат 14,99 м, захопила лідерство та відірвалася далеко від суперниць. Марина Бех-Романчук з результатом 14,31м завершила змагання третьою. Для Марини – це третій подіум в сезоні у потрійному стрибку і восьмий загалом. Перемогла на змаганнях Юлімар Рохас, яка стрибнула в найкращій спробі на 15,33 м, а другою стала Шанейка Річардс з Ямайки – 14,64 м.

Виступ в Лозані  також дозволив Марині Бех-Романчук відібратися у фінал «Діамантової ліги»  у потрійному стрибку, куди увійшли: Шанейка Річардс (Ямайка) – 29 очок, Марина Бех-Романчук (Україна) – 18, Теа Лафонд (Домініка) – 17, Юлімар Рохас (Венесуела) – 16, Патрісія Мамона (Португалія) – 14, Торі Франклін (США) – 10

У підсумку в Марини Бех-Романчук другий результат. Хоча вона і не змагалася на усіх стартах, на відміну від Річардс, Лафонд та Мамони, але змогла завдяки набраним очкам потрапити до ТОП-6.

Фінал потрійного стрибка сезону «Діамантової ліги» відбудеться в четвер, 8 вересня, о 18:35 за Києвом в Цюриху. А о 21:00 розпочнуться змагання в секторі для стрибків у довжину, де Марина Бех-Романчук також потрапила до фіналу. Чи змагатиметься вона в той день у двох дисциплінах – остаточно визначаться з тренером.

Окрім Марини свій шостий старт у сезоні в рамках «Діамантової ліги» у  Лозанні провела наша землячка Вікторія Ткачук. Вихованка Нетішинської КДЮСШ змагалася на дистанції 400 м з бар’єрами.

Ще до цього старту вона гарантувала собі вихід у фінал Ліги, тож цей старт був для неї ще однією можливістю показати результат у довгому сезоні. Перед цим етапом українка піднялася на другу сходинку подіуму чемпіонату Європи.

У Лозанні Ткачук фінішувала поза призовою трійкою, продемонструвавши  шостий результат- 55,29 сек.

Виграла старт Фемке Бол (Нідерланди), яка встановила рекорд стадіону – 52,96 сек. Також на подіумі були представниці Ямайки – Джанів Расселл та Андраннетт Найт.

У підсумку до фіналу «Діамантової ліги» на дистанціїї 400м з бар’єрами пробилися: Анна Рижикова (Україна, Дніпропетровська область) – 34 очки, Фемке Бол (Нідерланди) – 32 очки, Вікторія Ткачук (Україна, Донецька область) – 24, Джанів Расселл (Ямайка) – 23, Рашел Клейтон (Ямайка) – 19, Джіанна Вудруф (Панама) – 14, Ліна Нільсен (Велика Британія) – 14

Ткачук та Рижикова – єдині бігунки, що провели усі шість стартів у сезоні на етапах «Діамантової ліги». Анна Рижикова чотири рази фінішувала в числі призерок, Вікторія Ткачук – один.

Фінал «Діамантової ліги» у бігу на 400 м з бар’єрами відбудеться у четвер, 8 вересня, о 21:59 за київським часом.

Вітаємо спортсменок з черговим успіхом на міжнародній арені, бажаємо вдалого виступу у фіналі «Діамантової ліги». 

Від admin