Лідер національної команди України з плавання Михайло Романчук після здобуття першості вільним стилем в басейні на дистанції 1500м чемпіонату Європи, що нещодавно завершився в Римі,вирішив продовжити сезон стартами на відкритій воді.

26 серпня він взяв участь на 5 етапі Кубка Європи на відкритій воді Open Water в місті Кіль (Німеччина), де подолав 10-кілометрову дистанцію за 2 год 11хв19,70сек і посів друге місце.Випередити нашого титулованого спортсмена фінішним прискоренням зумів 17-річний Лінус Шведлер з Магдебурга (2 год 11хв17,78сек). Третє місце дісталось італійцю Андреа Філаделлі (2год11хв57,74сек).

Для Лінуса Шведлера цей старт став фінальним тестом перед чемпіонатом світу серед юніорів (16-18 вересня, Сейшельскі острови), а Михайло планує 24 вересня знову виступити на відкритій воді під час 6 етапу Кубка Європи в Барселоні (Іспанія).

Нагадаємо, що в поточному році 26-річний Романчук вперше випробував себе на змаганнях на відкритій воді, успішно дебютувавши на чемпіонаті світу 2022- посів 3 місце на дистанції 5км.  Він розраховує в подальшому вдосконалюватися в плаванні у нових для нього умовах і частіше виступати у відкритих природніх водоймах, а не лише в басейні. Тож нехай йому щастить на обраному шляху.

Від admin