14 жовтня, у День захисника та захисниць України, в Хмельницькому  влаштували благодійний патріотичний забіг « Крок до перемоги», під час якого збирали гроші на підтримку ЗСУ.

Спортивну подію провели у парку Михайла Чекмана, а долучитися до колективної пробіжки, яка мала оздоровчий, а не змагальний характер, закликали усіх охочих. У результаті на забіг зареєструвалося 128 містян.

Мета забігу – зібрати кошти для потреб наших воїнів, які боронять Україну на передовій. Відтак, кожен охочий мав змогу взяти в ньому участь за благодійний внесок – 300 грн, а після завершення отримати диплом учасника.

Учасниками забігу стали любителі спорту, спортсмени, бігуни-аматори, лісівники, поліцейські та просто небайдужі люди, в тому числі члени Клубу ветеранів легкої атлетики Хмельницької області з його очільником,переможцем ІЄвропейських ігор майстрів, першим заступником голови регіонального відділення Національного олімпійського комітету Віктором Флентіним. Приходили колективами, родинами та поодинці.

Під час урочистого відкриття дійства начальник Хмельницької обласної військово адміністрації Сергій Гамалій привітав присутніх зі святами, що випали на 14 жовтня, і побажав їм отримати справжнє задоволення від участі в цій спортивній події, а нашим захисникам – витримки для того, щоб знищувати ворогів, міцного здоров’я та наснаги, і головне – якнайшвидше вибороти перемогу у війні з рашистською нечистю.

Перед стартом усі виконали Гімн України та вшанували хвилиною мовчання полеглих захисників. Потім відзначили нагородами хмельничан, які активно допомагають українському війську на передовій,

Передувала забігу масова руханка, котру провела під звуки духового оркестру титулована місцева легкоатлетка- чемпіонка Європи-2022 з потрійного стрибка, призерка чемпіонатів світу в стрибках у довжину,учасниця Олімпійських ігор Марина Бех-Романчук. Вона ж очолила забіг,під час якого учасники алеями парку подолали на вибір дистанцію у три або п’ять кілометрів. Долучився до них також Сергій Гамалій.

Після завершення пробіжки за підтримки організаторів заходу – благодійної організації «Захисти Хмельниччину», спортивного руху «FlashRun», бігового клубу «Iron Club» , Digital агентства «Imrev» та обласної військової адміністрації – відбувся благодійний аукціон, на якому розіграли смаколики і футболку з автографом Марини Бех-Романчук. Таким чином, у підсумку зібрали понад 50 тис грн, які  будуть використані на потреби військових Хмельниччини, які нині перебувають на передовій.

Забіг, що супроводжувався перш за все гарним настроєм учасників і організаторів, завершився  фотосесією  та побажаннями миру українській землі.

Від admin