З 3 по 6 жовтня в Кам’янець-Подільському ліцеї №9 пройшов Олімпійський тиждень.

Це комплекс заходів, спрямованих на популяризацію спорту, здорового способу життя, розвиток Олімпійського руху в Україні. Впродовж тижня діти ознайомились з історією та традиціями Олімпійських ігор, олімпійськими видами спорту. Також учні були залучені до цікавих та активних спортивних та виховних заходів.

Зокрема, 5 жовтня  тренер з легкої атлетики ДЮСШ №1 Сніжана Кікіш   на Олімпійському уроці  з ліцеїстами середніх класів розповідала про досягнення своїх вихованців, продемонструвала відео змагань та нагороди спортсменів, а також запросила учнів до секції з легкої атлетики ДЮСШ № 1. Учні дізналися, як віра у власні сили, самовіддана і наполеглива праця перетворюють мрії в реальність.

6 жовтня до ліцею завітали  науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка: член виконкому відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області,  завідувач кафедри легкої атлетики з методикою викладання факультету фізичного виховання  доцент Леонід Гурман , заслужений тренер України, доцент Василь Ліщук , доцент Аліна Боднар , майстер спорту України Атаманюк Андрій, які провели Олімпійський урок зі старшокласниками.. Учні уважно слухали Аліну Боднар, яка цікаво розповідала про Олімпійський рух. Спогадами про свою тренерську діяльність з олімпійцями захопив слухачів Василь Ліщук . Атаманюк Андрій поділився враженнями від своєї участі у Чемпіонатах України та Європи. Леонід Гурман  акцентував увагу на важливості участі у Олімпійському русі. Юнаки та дівчата одночасно доторкнулися до історії та відчули дух олімпізму. Всі гості були одностайні у твердженні, що перемоги спортсменів України демонструють патріотизм нашої нації, яка зараз зі зброєю в руках виборює свободу та незалежність України. Сьогодні наші

спільні прагнення та зусилля – це шлях до Перемоги. Наприкінці олімпійського уроку викладачі подарували школі навчально-методичну літературу з історії сучасного Олімпійського і спортивного руху.

Учні та адміністрація ліцею №9  подякували за цікавий захід та зробили колективне фото на пам’ять.

Від admin