29-30 жовтня на чемпіонаті України з кросу серед спортсменів різних вікових груп в Ужгороді попри війну прибуло 267 легкоатлетів з 23 областей та міста Києва, в тому числі 21 з Хмельниччини.

Неабиякої інтриги змаганням додавало те, що вони стали відбірковим стартом на чемпіонат Європи з кросу, який 11 грудня прийматиме Турин( Італія). Оскільки до збірної команди України, згідно з критеріями, потрапляють по одному атлету й одній атлетці(вікові групи дорослі, молодь, юніори) в кожній з дисциплін та по двоє в естафеті, не дивно, що боротьба за перемогу точилася неабияка.

Вкотре відзначився лідер нашої збірної, студент Кам’янець –Подільського національного універитету 20-річний  майстер спорту Андрій Атаманюк . Вихованець заслуженого тренера України Василя Ліщука  впевнено виграв забіг на дистанції 8 кілометрів  серед молоді U23,продовжиши переможні виступи у кросі на всеукраїнському рівні, адже  на минулорічному чемпіонаті України був кращим і серед юніорів U20.

Його змогли підтримати інші члени команди,які у гострій боротьбі з трьома збірними за призове місце, лише після завершення заключного виду- змішаної естафети, де зайняли 5 місце , посіли у підсумку третю позицію (362 очки), випередивши основних конкурентів з Волині лише на 2 пункти. Попереду за найменшою сумою індивідуальних  місць кожного учасника збірних виявились команди Вінницької області (308 очок) та міста Києва (313 очок).

В особистому заліку серед подолян найкраще змогли себе проявити також полончанка Юлія Фіщук (4місце,дівчата,2 км), Владислав Мартинюк (7місце,чоловіки,10км та 8 місце,чоловіки,2 км ),Надія Ліпінська (7місце, жінки,8 км)та ІванЧорний(8місце,чоловіки,10км) з Хмельницького.

Днями буде оголошено склад збірної команди України на поїздку до Італії на європейську першість.В минулому році серед вітчизняних кросменів на чемпіонаті Європи найкращим був Андрій Атаманюк, котрий виборов тоді 5 місце.

Cвій виступ в Ужгороді він так прокоментував у фейсбуці: “Завдяки мудрості шефа і виконання мною задач, які були поставленні на тренуваннях, ми здобули чергову перемогу. Слава Україні! Слава ЗСУ! Смерть москалям!”

Вітаємо спортсменів та їх наставників , а саме тренерів: Василя Ліщука,Володимира Кузьмінського з Кам’янця –Подільського,Івана Чорного та Антоніну Юрковську з ХОЦФВУМ, Леоніда Рибака та Олену Лешенко з Хмельницької ДЮСШ№1,Ігоря Ярошенка зі Старої Синяви,Лідію Івчук з Полонного та Олександра Краснова з Нетішина з успішним завершенням чемпіонату для збірної Хмельницької області і- здобуттям кубка за третє командне  місце!

Від admin