З метою підтримки національної команди на престижному міжнародному форумі – ХVІ зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, розвитку олімпійського руху в Україні, сприяння вихованню почуття патріотизму, гордості за свою державу, формування позитивного відношення до здорового способу життя, вшанування уславлених особистостей спорту, відділення НОК України в Хмельницькій області організувало і проводить в різних куточках подільського краю церемонію «Свято олімпійського прапора».

Так, долучитися у день початку фестивалю до колективної пробіжки , яка мала оздоровчий, а не змагальний характер, запросили аматорів бігу, ветеранів спорту, усіх хто  активно займається руховою активністю і хотів підняти собі гарний настрій.

Тож, в Хмельницькому дендропарку «Поділля» біля найбільшого Державного прапора України в області  зібралися представники регіонального відділення  НОК , місцевих бігових клубів «Флеш Ран», «Айрон клаб» та ветеранів легкої атлетики області . Серед них 4 факелоносці естафети олімпійського вогню Ігор ХХІІ Олімпіади, три призери чемпіонатів світу та Європи серед ветеранів, в тому числі найкращий легкоатлет-ветеран України 2020року 84-річний Володимир Бохонський.

Перший заступник голови регіонального відділення Національного олімпійського комітету  в Хмельницькій області Віктор  Флентін привітав присутніх зі святом спорту ,нагадав про здобутки на міжнародній арені олімпійців краю з зимових видів, зокрема про Ольгу Полюк, котра саме в ці дні успішно змагається на етапах Кубку світу з фристайлу в Канаді.

Учасники дійства ,в руках яких були Державні прапори України та НОК України, побажали кожному члену  вітчизняної юнацької команди показати свій найкращий результат на ХVI ЗЄЮОФ, гідно представити нашу державу  на цьому престижному міжнародному спортивному форумі  в  непростий для неї час ,і повернутись з Італії додому з нагородами.

Після традиційної руханки усі 26 бігунів успішно подолали 4-кілометрову дистанцію до центра міста , де до них  десятки людей різного віку, щоб також отримати заряд бадьорості під час пробігання кількох сотень метрів по вулиці Проскурівській до кінотеатру Шевченка.

Пробіг, що супроводжувався перш за все гарним настроєм учасників і організаторів, завершився спільними фото та побажаннями миру українській землі.

Подібні благодійні забіги у місті влаштовують не вперше й щоразу більше охочих вирішують взяти участь у заході. Усі вони люди різного віку, різних сфер діяльності, яких об’єднує любов до спорту.

Від admin