Відділення НОК України у Хмельницькій області реалізовує оригінальні ініціативи екоактивістів щодо захисту навколишнього середовища в рамках програми «#OlympicLab» за напрямом спортивно – інтерактивного заходу «Екологічний модуль».

2 серпня на спортмайданчику в парку імені Михайла Чекмана до заходу долучилися понад 30 молодих, ініціативних та екосвідомих людей, які прагнуть зробити  місто чистішим, а  тіло здоровішим – представники місцевих бігових клубів і триатлону, вихованці дитячо-юнацьких спортшкіл.

Вони відгукнулися на запрошення відділення НОК та Молодіжного центру управління молоді та спорту Хмельницької міської ради здійснити в рамках традиційного екологічно-спортивного проєкту плогінг «Чистий Буг» звичайну пробіжку, поєднавши її  із прибиранням вздовж свого маршруту.

На початку заходу заступник голови відділення НОК України Віктор Флентін привітав учасників та коротко розповів про важливість постійно дбати про навколишнє середовище, робити планету чистою, за також про проблеми, які виникли в результаті вчинених  російською федерацією майже 4 тисяч екологічних злочинів в Україні на загальну суму понад 2,4 трильйона гривень під час її повномасштабної агресії.

Своїми враженнями від впроваджених ряду оригінальних екологічних проєктів по утилізації та переробці продуктів життєдіяльності японців в Токіо напередодні Ігор ХХХІІ Олімпіади поділився її учасник – майстер спорту України з легкої атлетики (спортивна ходьба) Едуард Забуженко.

Особливо присутніх зацікавила інформація про реалізацію організаторами Ігор «Токійського медального проєкту-2020» з виготовлення 5000 медалей для переможців і призерів Олімпіади та Паралімпіади з побутової електроніки, старих мобільних телефонів.

Член відділення НОК, керівник водно-туристичного клубу «Дністровські видри» Володимир Тарасов продемонстрував фотоальбом зі світлинами зі спортивно – екологічними акціями, проведеними членами клубу на водоймах області протягом останніх 5 років, а також звернув увагу на реалізацію організаторами Ігор в Парижі дороговартісного екопроєкту очищення води в рчці Сена, де наразі виборюють нагороди Олімпіади-2024 триатлоністи та плавці.

Після проведеної енергійної руханки, «озброївшись» рукавичками та пакетами для сміття, активісти  пробігли маршрутом вздовж річки Південний Буг, одночасно збираючи сміття. Зібрали близько 40 мішків різних відходів, які передали на сортування.

Всі учасники заходу отримали поліграфічну сувенірну продукцію, а найактивніші – футболки з логотипом «OlympicLab», багато позитивних емоцій, обмінялись думками щодо майбутніх екопроєктів та сфотографувалися на згадку.

Проведення заходів такого формату є важливим, адже вони не лише допомагають зберегти чистоту навколишнього середовища, але й сприяють формуванню свідомої та активної молоді громади.

Такі події є чудовим прикладом того, як можна зробити корисну справу для себе та природи одночасно.

Від admin