Zabuzhenko_Getty8 травня в Римі завершився перший в історії командний чемпіонат світу зі спортивної ходьби за участю спортсменів з 56 країн, які розіграли 10 комплектiв нагород в індивідуальному і командному заліку.

До програми було включено дистанції: 10 км. для юніорок та юніорів (окремо), 20 км. для чоловіків та жінок (окремо), 50 км. для чоловіків та жінок (спільний старт і залік). На чемпіонаті домінували ходоки з Китаю, в доробку яких третина – 10 (7 золотих +2 срібні+1 бронзова) медалей, українці з 2 («срібло» і «бронза») нагородами шості. Найбільш  успішно виступили вітчизняні чоловіки на дистанції 50 км. Ігор Главан з Київщини подолав її з третім результатом – 3 год. 44, 02 сек. Іван Банзерук (Волинська область) та Сергій Будза (Київська область) фінішували на 7 та 18 місцях відповідно, що дозволило їм за найменшою сумою місць трьох учасників продемонструвати другий командний результат (28 очок), попереду – італійці (8 очок), треті – іспанці (33 очки). Вказані легкоатлети отримали також  особисті олімпійські ліцензії у ходьбі на 50 км.

Успішним вважається старт і для вихованця Хмельницької обласної ДЮСШ 18-річного Едуарда Забуженка (на фото), який з особистим досягненням  42 хв. 58 сек. двадцятим завершив 10-кілометрівку серед юніорів. Він матиме ще змогу в поточному і наступному роках покращити свої показники на міжнародному рівні у цій віковій групі.

Нині  він прогресує під наглядом досвідчених фахівців у Київській області.

Від admin