11 квітня  факультет фізичної культури спільно з профкомом студентів, аспірантів та докторантів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка й відділенням НОК України в Хмельницькій області провели брейн-ринг серед здобувачів вищої освіти К-ПНУ під назвою«Знання – шлях до олімпу».

Брейн-ринг уже став традиційним і відбувся всьоме поспіль до Міжнародного дня спорту з метою популяризації спортивного та олімпійського руху,  гуманістичних ідей і цінностей у студентському середовищі, організації дозвілля студентів.

У cпортивно-пізнавальному заході взяли участь слідуючі збірні команди  здобувачів освіти університету:

педагогічного факультету: «Педагоги»;

фізико-математичногофакультету: «Переможці»;

історичногофакультету «Істфак»;

факультету іноземної філології «Арсенал»;

факультету фізичної культури: «Фізруки», «Тренери», «Вікторі», «Олімпійці».

У кожній грі змагалися  дві команди, які складалися з 5 учасників, відповідно до сформованої за результатами жеребкування турнірної сітки. Розіграш проходив за системою Double Elimination (до двох поразок). Після 2-ї поразки команда втрачала право змагатись далі.

Усі ігрові запитання були об’єднані цікавими фактами спортивної тематики. Правильна відповідь оцінювалася в одне очко. Перемагала команда, яка першою набирала 3 очки у відбіркових іграх і 5 очок у фіналі.

До складу журі входили: голова журі – член виконкому відділення НОК України в Хмельницькій області, декан факультету фізичної культури КПНУ Іван Стасюк; члени журі: старший викладач кафедрі теорії і методики фізичного виховання  Сергій Потапчук; директор спортивного клубу   Віта Кривіцька; здобувач (другого) магістерського рівня вищої освіти факультету фізичної культури Сергій Кудінов.

Модератором  заходу виступила заступник декана факультету фізичної культури з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти Аліна Боднар.

Ігри виявились досить напруженими. У фіналі зустрілися команда історичного факультету «Істфак», яка на той момент не мала жодної поразки і була головним фаворитом, і команда «Фізруки», яка, програвши 1 гру, змогла сконцентруватися і в півфінальній зустрічі здолала команду фізико-математичного факультету «Переможці», ставши другим фіналістом турніру.

У фінальній грі «Фізруки» продемонстрували свій бійцівський характер і завдали поразки команді-фавориту «Істфак». За результатами фінальної гри перемогу здобули «Фізруки» з рахунком 5:0.

У  підсумку до числа призерів увійшли:

І місце – команда  факультету фізичної культури «Фізруки».

ІІ місце – команда історичного факультету «Істфак».

ІІІ місце – команда фізичко-математичного факультету «Переможці».

Члени команди- перереможниці  та команд-призерок були відзначені дипломами, медалями, олімпійською атрибутикою та солодкими призами.

За кількістю правильних відповідей кращим гравцем було визнано здобувачку вищої освіти факультету фізичної культури, легкоатлетку Ірину Шершал (бегаторазова призерка всеукраїнських змагань з бігу на середні дистанції), яку нагородили медаллю, дипломом кращого гравця брейн-рингу «Знання – шлях до Олімпу» та подарунком від відділення НОК України в Хмельницькій області.

Від admin